Ο Σόιμπλε ειρωνεύεται κυβέρνηση και Βαρουφάκη

18:26 17/2/2015 - Πηγή: Aixmi
Γεμάτος ειρωνεία για την ελληνική κυβέρνηση και τον Γιάννη Βαρουφάκη προσωπικά, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έστειλε τελεσίγραφο στην Ελλάδα να αποδεχθεί το υπάρχον μνημόνιο έως τις 27 Φεβρουαρίου και να δεσμευτεί, μάλιστα, ότι θα το ολοκληρώσει.

«Η Ελλάδα μοιάζει να μην ξέρει τι θέλει», είπε χαρακτηριστικά μετά το τέλος του Ecofin, για να προσθέσει απαξιωτικά για τον Έλληνα συνάδελφό του: «είναι κρίμα που δεν μπορούσαμε να βασιστούμε στην σοφία τόσο ευφυών ανθρώπων στο παρελθόν, αλλά τώρα είμαστε στο σημείο που είμαστε».

Και δεν έμεινε μόνο εκεί. Υπαινίχθηκε ότι η κυβέρνηση και ο Βαρουφάκης δεν παίρνουν σωστές αποφάσεις για την Ελλάδα. «Μέχρι τώρα δεν έχουμε καταλάβει αν ο κ. Βαρουφάκης και η κυβέρνηση λαμβάνουν τις καλύτερες αποφάσεις για τον ελληνικό λαό», είπε με νόημα, και υπογράμμισε ότι «ο Έλληνας υπουργός απέτυχε να πείσει τα μέλη του Eurogroup».

Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν έβαλε ούτε μια γουλιά νερό στο κρασί του. Όχι μόνο επέμεινε ότι η Αθήνα πρέπει να ζητήσει να παραταθεί το μνημόνιο, αλλά έσπευσε να υπογραμμίσει ότι η παράταση θα έχει σημασία μόνο εάν η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να το ολοκληρώσει και αναλάβει σαφείς δεσμεύσεις γι αυτό.

«Πολλοί συνάδελφοί μου στο Eurogroup μου τόνισαν πως οι συντάξεις και οι κατώτατοι μισθοί στα κράτη τους είναι χαμηλότεροι από την Ελλάδα. Θα πρέπει να δικαιολογήσουν, λοιπόν, στους ψηφοφόρους τους τυχόν χαλάρωση του ελληνικού προγράμματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα