Οι «Παραιτηθείτε» προκαλούν πολιτικές κόντρες και ίντριγκες

18:28 13/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Σε υψηλούς τόνους κυμαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή το κίνημα των Παραιτηθείτε και την κινητοποίηση της ερχόμενης Τετάρτης.

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών επανήλθε με σκληρές δηλώσεις κατά των διοργανωτών, λέγοντας πως το «Παραιτηθείτε» είναι το σχέδιο Β της Νέας Δημοκρατίας και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «εναγκαλίζεται λουλούδια της ακροδεξιάς».

Από την άλλη ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης

χαρακτήρισε «πολύ επικίνδυνη» τη δήλωση του υπουργού Παιδείας, για τη συγκέντρωση «Παραιτηθείτε», διότι όπως εξηγεί, για πρώτη φορά δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση αμφισβητεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι, ενώ χαρακτηρίζει και ως «δείγμα θράσους» το ότι «οι άνθρωποι που έχουν το παγκόσμιο ρεκόρ στις διαδηλώσεις τολμούν να εκφράσουν τέτοιες απόψεις».

Νωρίτερα ο κ. Φίλης είχε δηλώσει ότι «μεθαύριο οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να διαδηλώσουν με ό,τι συνθήματα θέλουν και εμείς έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε τα συνθήματα». Και πρόσθεσε ότι «απεδείχθη επισήμως ότι στη διαδήλωση είναι η ΝΔ (…) σύρεται ο Μητσοτάκης από τους ακροδεξιούς».
Στο μεταξύ ένταση σημειώθηκε μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βέττα, και του Άδωνι Γεωργιάδη όταν διασταύρωσαν τα ξίφη τους καλεσμένοι σε πάνελ στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο κ. Βέττας είπε στον κ. Γεωργιάδη «Θα πάτε λοιπόν στο Σύνταγμα να φωνάξετε, να δείτε πώς είναι να φωνάζει ο κόσμος, να δείτε πώς είναι να περιμένεις εκεί μέσα στον ήλιο. Μία προτροπή κύριε Γεωργιάδη, να μην πάτε με παπούτσια Sebago. Αθλητικό να βάλετε. Αν φορέσετε Sebago θα κουραστείτε».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε: ««Θα μας κάνετε και έλεγχο τι παπούτσια θα βάλω; Οι άνθρωποι είναι φασίστες. Να σας στείλω μία φωτογραφία πώς θα ντυθώ, να μου πείτε αν με εγκρίνετε;».

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Τραγάκης, μιλώντας στον Alpha δήλωσε ότι το κίνημα «Παραιτηθείτε» θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο, αλλά τώρα γίνεται «ποτάμι».

Στο μεταξύ το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη σε ανακοίνωση του καταφέρεται εναντίον του υπουργού Παιδείας αλλά και του γγ του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη ο οποίος νωρίτερα σε μια προκλητική ανάρτηση έκανε λόγο για «καλή διασκέδαση και προσοχή στα καλσόν» επισημαίνοντας:

Δόγμα Φίλη – Νεφελούδη και άλλων κυβερνητικών: από εδώ και στο εξής θα επιτρέπονται μόνο όσες συγκεντρώσεις στηρίζουν την κυβέρνηση, τα συνθήματα θα δίνονται από το Υπουργείο Αλήθειας και για τους συμμετέχοντες θα γίνεται face control από ομάδες περιφρούρησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Από πού κι ως πού είναι ελεύθερος να διαδηλώνει όποιος και όποιος…

Ακόμα και το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του κατηγορεί την κυβέρνηση ότι διαφημίζει συνειδητά την πρωτοβουλία, ενώ χαρακτηρίζει την αντιπαράθεση κάλπικη.
Όπως αναφέρει ο Περισσός σε ανακοίνωση του: «Είναι φανερό ότι η ίδια η κυβέρνηση, μέσω των δηλώσεων διαφόρων στελεχών της, συνειδητά διαφημίζει την πρωτοβουλία “Παραιτηθείτε”. Οι λόγοι είναι προφανείς: Αφ’ ενός επιλέγει να αντιπαρατεθεί με έναν εύκολο αντίπαλο, ίδιας στρατηγικής στόχευσης, που από κοινού έχουν συνυπογράψει το 3ο μνημόνιο και ορκίζονται στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και την ΕΕ, σ’ έναν κάλπικο καβγά. Αφ’ ετέρου θέλει να εμφανίσει ότι δήθεν η μόνη διαμαρτυρία στην κυβερνητική πολιτική γίνεται από αυτές τις δυνάμεις και όχι από το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα, το οποίο καθημερινά αντιπαρατίθεται στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα