Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τη μάχη Μεϊμαράκη – Κυριάκου

12:00 10/1/2016 - Πηγή: Aixmi

Αμφίρροπη μάχη μεταξύ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη, προέβλεπαν δυο από τους περισσότερο αξιόπιστους δημοσκόπους, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στη ΝΔ. Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έκαναν πανελλαδικό γκάλοπ ενόψει του δεύτερου γύρου, διότι δεν γνώριζαν με ακρίβεια το εκλογικό σώμα των 404 χιλιάδων που ψήφισαν την πρώτη Κυριακή, maw μετέφεραν περισσότερο την εκτίμησή τους για τις μετακινήσεις ψηφοφόρων που επέλεξαν τον Άδωνι Γεωργιάδη

-ιδίως στο Λεκανοπέδιο.

Όπως μας έλεγαν, περιμένουν άνετη επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αττική και προβάδισμα Μεϊμαράκη στις περισσότερες περιοχές της περιφέρειας. Το ερώτημα που διατύπωναν αφορούσε το πώς θα συμπεριφερθούν οι ψηφοφόροι του Απόστολου Τζιτζικώστα, ιδιαίτερα στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, όπου τερμάτισε πρώτος, συγκεντρώνοντας ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά.

Θα ακούσουν την προτροπή του Κώστα Καραμανλή για υπερψήφιση Μεϊμαράκη ή θα στοιχηθούν με τη γραμμή στήριξης Μητσοτάκη, την οποία υιοθέτησαν αρκετά οργανωτικά στελέχη του περιφερειάρχη, τις τελευταίες μέρες;

Σε κάθε περίπτωση, απέρριπταν ως «ανεδαφικές» τις προβλέψεις για τεράστια διαφορά μεταξύ των δυο υποψηφίων (της τάξης του 60% έναντι 40%) και υπενθύμιζαν ότι στα δικά τους γκάλοπ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν σταθερά δεύτερος από την αρχή της προεκλογικής περιοδου, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Ουδέποτε ετέθη αληθινό θέμα αποκλεισμού του από τον δεύτερο γύρο», σημείωναν. «Ο Τζιτζικώστας δεν κατάφερε σε καμιά στιγμή να τον περάσει. Κάποιες ανύπαρκτες εταιρείες έδιναν στρεβλή εικόνα».

Οι εκτιμήσεις δεν αποτελούν, φυσικά, πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος. Κανένας δεν μπορεί να μαντέψει πόσοι από τους 404 χιλιάδες θα πάνε τελικά να ψηφίσουν, ποιοι θα απόσχουν και ποια επιλογή θα κάνουν πίσω από το παραβάν όσοι προτίμησαν Άδωνι Γεωργιάδη ή Απόστολο Τζιτζικώστα στον πρώτο γύρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα