Πέθανε ο πραξικοπηματίας Στυλιανός Παττακός

17:44 8/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Έναν μήνα προτού συμπληρώσει το 104ο έτος της ζωής του ο Στυλιανός Παττακός, ένας από τους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967, έφυγε από τη ζωή.

Ο πραξικοπηματίας στρατιωτικός έπεσε θύμα κλοπής δύο ημέρες πριν, καθώς διαρρήκτες εισέβαλαν στο σπίτι του και φέρεται να αφαίρεσαν κοσμήματα και το «Παράσημο της Ανδρείας». Αυτό πιθανότατα επηρέασε την υγεία του.

Ο καταγόμενος από το Ρέθυμνο καθαιρεθείς αξιωματικός σύμφωνα με πληροφορίες έπαθε εγκεφαλικό στον ύπνο του. Όπως έγραψε το neakriti.gr, μεταδίδοντας πρώτο την είδηση του θανάτου του,

η κηδεία, σύμφωνα με τους οικείους του, θα τελεστεί την ερχόμενη Τρίτη, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αγία Παρασκευή Ρεθύμνου.

Ο Στυλιανός Γ. Παττακός κατά την επταετή στρατιωτική δικτατορία που επιβλήθηκε διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών (1967-71) και Α΄ αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης (1971-73).

Μετά την πτώση της δικτατορίας κρίθηκε ένοχος στάσης και εσχάτης προδοσίας για τη συμμετοχή του στο πραξικόπημα και καταδικάστηκε σε θάνατο, ποινή που αργότερα μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη. Αποφυλακίστηκε τον Σεπτέμβριο του 1990 επί κυβέρνησης Μητσοτάκη για λόγους υγείας.

Keywords
Αναζητήσεις
ποτε πεθανε ο πατακος,
Τυχαία Θέματα