Πούτιν κατά Τουρκίας: Η Άγκυρα πολεμά με τους εξτρεμιστές

17:57 14/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Σχετικά με τις τεταμένες σχέσεις με την Τουρκία, μίλησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια της ετήσιας μαραθώνιας συνέντευξης του.

Ερωτηθείς σχετικά, εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της Άγκυρας, υποστηρίζοντας πως οι τουρκικές αρχές δεν πολεμούν τόσο πολύ τους εξτρεμιστές, αλλά συνεργάζονται μαζί τους.

«Πιστεύουμε ότι η τωρινή τουρκική ηγεσία δεν πολεμά τόσο πολύ τους ριζοσπάστες, αλλά περισσότερο συνεργάζεται μαζί τους», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά στα αιματηρά επεισόδια που διαδραματίζονται στα συρο-τουρκικά σύνορα, εξήγησε πως σημειώνεται

εμφύλιος πόλεμος, τον οποίο η διεθνής κοινότητα αγνοεί.

«Υπάρχει εμφύλιος πόλεμος στην νότια Τουρκία. Προσπαθούμε να τον αγνοήσουμε, η διεθνής κοινότητα προσποιείται ότι δεν τον έχει παρατηρήσει, αλλά είναι γεγονός.Ο πόλεμος συνεχίζεται με τη χρήση βαρέων όπλων και εξοπλισμού, πυρομαχικών και άλλων», πρόσθεσε.

Για αυτό το λόγο, λοιπόν, κάλεσε τους Ρώσους τουρίστες να αποφύγουν την Τουρκία ως τουριστικό προορισμό, καθώς, όπως τόνισε, δεν υπάρχουν διαβεβαιώσεις για την ασφάλειά τους.

«Η τουρκική ηγεσία θα αναζητήσει να διασφαλίσει την ασφάλεια των τουριστών, αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα επιτύχουν να το κάνουν», είπε με ιδιαίτερα ειρωνικό ύφος.

Ωστόσο ταυτόχρονα υποστήριξε ότι η Μόσχα θεωρεί την Τουρκία «φιλικό έθνος»!

Keywords
Τυχαία Θέματα