Πούτιν: Πολεμική ρητορική κατά πάντων και κυρίως κατά Ερντογάν

23:08 21/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Κλιμακώνονται επικίνδυνα οι ψυχροπολεμικές σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας.

H Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να διαρρήξει τις σχέσεις της με τον τουρκικό λαό, διαμήνυσε ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν και παράλληλα ξεκαθάρισε ότι οι δεσμοί της Μόσχας με την Άγκυρα δε θα βελτιωθούν όσο βρίσκεται στην εξουσία η νυν τουρκική ηγεσία.

«Θέλω να το επαναλάβω τώρα: εμείς θεωρούμε ότι ο τουρκικός λαός είναι ένα φιλικό έθνος προς εμάς και δε θέλουμε να διαρρήξουμε τις σχέσεις μας συγκεκριμένα με τους πολίτες

της Τουρκίας» επισήμανε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους σε ένα ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί την Τρίτη, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Όσον αφορά στην νυν τουρκική ηγεσία ο ρώσος Πρόεδρος είπε: «τίποτα δεν είναι παντοτινό».

Διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία παραμένει θετική και έτοιμη να αναπτύξει την οικονομική και πολιτική συνεργασία της με την Ευρώπη, όπως επίσης να πολεμήσουν από κοινού την τρομοκρατία, παρά τις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Μόσχας.

Σε άλλη συνέντευξη ο κ Πούτιν αναφερόμενος στη Συρία είπε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν αναπτύξει όλες τους τις στρατιωτικές δυνατότητες και ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν «περισσότερα στρατιωτικά μέσα» εφόσον καταστεί απαραίτητο.

Παράλληλα σε μια άλλη ομιλία του ο ρώσος Πρόεδρος απείλησε ότι η χώρα του χρησιμοποιεί πολύ αποτελεσματικά τα σύγχρονα όπλα και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά «Διαθέτουμε περισσότερα στρατιωτικά μέσα. Και θα τα χρησιμοποιήσουμε, εφόσον χρειαστεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα