Σαφές μήνυμα Τσίπρα για το προσφυγικό – Νετανιάχου: Συνεργασία σε οικονομία και ενέργεια

21:53 27/1/2016 - Πηγή: Aixmi

Με το δείπνο εργασίας των αντιπροσωπειών Ισραήλ και Ελλάδας ολοκληρώνονται οι εργασίες του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Νωρίτερα κατά την κοινή συνέντευξη τύπου ο πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό. Είπε αναφορικά με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, ότι θα είμαστε απολύτως έτοιμοι τον επόμενο μήνα και πως μένει να φανεί εάν και η Ευρώπη θα ανταποκριθεί στις δικές της δεσμεύσεις

απέναντι στην Ελλάδα.

Ακόμα, Τσίπρας και Νετανιάχου έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα των συνεργασιών στον τομέα της οικονομίας και της ενέργειας, που αφορά κυρίως στη συζήτηση για δημιουργία δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω τερματικών σταθμών LNG στην Ελλάδα ή και κατασκευής αγωγών, αλλά και στη συζήτηση για μεταφορά ηλεκτρισμού (euroasian interconnector).

Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση εξαιρετικά χρήσιμη, εποικοδομητική και σημαντική και τόνισε ότι εξέφρασαν την κοινή βούλησή τους να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες συνεργασίες με απτά αποτελέσματα για την ανάπτυξη και την ευημερία των χωρών και των λαών μας και την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι υπογράμμισαν τη σταθερή πεποίθησή τους ότι η προαγωγή της ενεργειακής μας συνεργασίας θα δώσει τη δυνατότητα και στις χώρες μας και της ευρύτερης περιοχής να αναπτυχθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας και περιφερειακής ανάπτυξης που θα προάγει τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή.

Ο Μπ. Νετανιάχου σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι ένας πραγματικός φίλος κι αυτή η φιλία μπορεί να αναπτυχθεί σε πραγματική συμμαχία για την ειρήνη, την πρόοδο και την ασφάλεια, μια φιλία και συνεργασία που ενισχύεται από τη σημερινή διακυβερνητική συνάντηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα