Βερναρδάκης: Θα προτείνουμε στην τρόικα οικονομική βοήθεια για τα χαμηλά εισοδήματα

18:55 14/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Μέτρα για την οικονομική στήριξη χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων θα καταθέσει η κυβέρνηση στο νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, που αρχίζει την Τρίτη, όπως δήλωσε ο νέος υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, λίγες ώρες αφότου το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε υπέρβαση των στόχων στα έσοδα του προϋπολογισμού.

Ο κ. Βερναδράκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm, προανήγγειλε σχετικές ανακοινώσεις έως το τέλος του έτους, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ενισχύσεις να έχουν διάρκεια,

σημειώνοντας ότι η Αθήνα δεν γνωρίζει ακόμα εάν τα μέτρα θα είναι έκτακτα ή όχι.

Ωστόσο, δεν εξήγησε από πού θα προέλθουν οι πόροι για τη χρηματοδότηση των σχεδιαζόμενων βοηθημάτων, ούτε είναι οι θεσμοί είναι θετικοί, αρκούμενος να σχολιάσει πως τόσο η δεύτερη αξιολόγηση όσο και τα δημόσια έσοδα «πάνε καλά».

«Θα το επιδιώξουμε οπωσδήποτε, γιατί υπάρχει πρόβλημα», είπε.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι τα μέτρα στήριξης των χαμηλών εισοδημάτων αποτελούν πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής, που έχει ως κεντρικό στόχο την αναδιανομή πόρων προς τους φτωχούς και τους αδύναμους.

Ο κ. Βερναδράκης τόνισε ακόμα ότι η κυβέρνηση έχει πρόθεση να πραγματοποιήσει αλλαγές στην αγορά εργασίας, ώστε να επαναρυθμίσει τις εργασιακές σχέσεις, επισημαίνοντας ότι ένα από τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία είναι ότι οι περισσότερες θέσεις που δημιουργούνται αφορούν ελαστική εργασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα