Αποδέσμευση αστυνομικών από την φύλαξη εγκαταστάσεων ζητά η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας

12:48 29/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την λήψη μέτρων για τον εξορθολογισμό και την κατανομή των αστυνομικών σε υπηρεσίες που θα αυξάνουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και όχι στην απλή φύλαξη άδειων δομών, όπως το στρατόπεδο Ευθυμιόπουλου στο Κουτσόχερο, ζητά η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας.

Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Θαν. Νταβούρας, σημείωσε ότι η παρέμβαση της ΕΑΛ κινείται στο

πνεύμα των εντολών που έχει δώσει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για την αποδέσμευση αστυνομικών από υπηρεσίες φύλαξης προσώπων και υποδομών.
Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα μάλιστα ο κ. Νταβούρας ανέφερε και τον τελευταίο αγώνα μεταξύ Λάρισας – Ολυμπιακού, όπου κινητοποιήθηκε μια δύναμη της τάξεως των 250 αστυνομικών με πέντε διμοιρίες ΜΑΤ για έναν αγώνα όπου είχε απαγορευτεί η μεταφορά στο γήπεδο φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας.
Από την πρόσφατη επίσκεψη του Δ.Σ. της Ενωσης Αστυνομικών Λάρισας στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στο ΚουτσόχεροΚάνοντας μια πρόχειρη αποτίμηση των αστυνομικών που απασχολούνται σε υπηρεσίες φύλαξης ο πρόεδρος της ΕΑΛ ανέφερε ότι η Αστυνομική Διεύθυνση, διαθέτει σε καθημερινή βάση, 44 αστυνομικούς, δηλαδή τη δύναμη ενός ισχυρού Αστυνομικού Τμήματος. «Το κακό είναι ότι υπηρεσίες, όπως το ΤΔΛ Ελασσόνας, για να μπορoύν να ανταπεξέλθουν στις φυλάξεις, κατά τις βάρδιες που αυτές τους έχουν ανατεθεί, αδυνατούν να εκπέμψουν περιπολικό όχημα στο τομέα ευθύνης τους, με αποτέλεσμα ενώ υπάρχει το ανθρώπινο δυναμικό , στην ουσία να έχουν μόνο σκοπό Καταστήματος».
Η Ενωση Αστυνομικών Λάρισα ζητά από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. να επανεξεταστεί το όλο θέμα, να αποδεσμευτούν οι αστυνομικοί από στόχους και να αποδοθούν στην υπηρεσία του Πολίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα