Χανιά: Μ. Βλαχάκης αντιδήμαρχος: «Εμπαθής και αδιάβαστη η παράταξη Σκουλάκη» (audio)

14:46 25/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εμπαθή και αδιάβαστη χαρακτηρίζει την παράταξη “Χανιά μαζί για τον Δήμο μας», ο αντιδήμαρχος Χανίων Μιχάλης Βλαχάκης, ο οποίος σε ανακοίνωσή του απαντά σε ανάλογη ανακοίνωση της παράταξης της αντιπολίτευσης και του επικεφαλής της, Μανώλη Σκουλάκη, για το θέμα της αναχρηματοδότησης των δανείων τα οποία είχαν συναφθεί από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους.
Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Βλαχάκης, επεσήμανε ότι η απόφαση της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την επιμήκυνση,

ουσιαστικά, των δανείων εξοικονομεί 380.000€ ετησίως, κυρίως από τη μείωση των επιτοκίων από 5,9% που είναι σήμερα σε 4,3%. Το ποσό της εξοικονόμησης, όπως είπε, και σύμφωνα με ρητή δέσμευση του Δημάρχου θα διατεθεί σε έργα προσβασιμότητας στην πόλη.
Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Βλαχάκη, ο Δήμος Χανίων έχει ένα σύνολο δανείων 4.200.000 ευρώ, τα οποία προέρχονται από τους πρώην Δήμους Χανίων, Νέας Κυδωνίας, Ελ. Βενιζέλου, Σούδας και Θερίσου, με επιτόκιο 5,9%, για τα οποία η δημοτική αρχή έκανε χρήση του νόμου, που δίνει τη δυνατότητα, μέσω του ταμείου παρακαταθηκών και δανείων, για αναχρηματοδότηση και επιμήκυνση των δανείων με ταυτόχρονη μείωση του επιτοκίου. Ο Δήμος Χανίων, υποστήριξε ο κ. Βλαχάκης, παρά το γεγονός ότι έχει την οικονομική δυνατότητα και την ευρωστία να πληρώνει τα τοκοχρεολύσια ύψους 478.000 ευρώ ετησίως, επέλεξε να προχωρήσει στη νέα ρύθμιση και να εξοικονομήσει το ποσό των 380.000 ευρώ.
Ανέφερε ακόμη ότι και η παράταξη του κ. Σκουλάκη «πιάνεται» αδιάβαστη, καθώς κάτι αντίστοιχο, με αυτό που τώρα καταγγέλλουν, είχε συμβεί και επί δικής τους θητείας στα δημοτικά πράγματα.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΒΛΑΧΑΚΗ:
«Η παράταξη του κυρίου Σκουλάκη για άλλη μια φορά εμφανίζεται εμπαθής προς την δημοτική αρχή και, από ό,τι φαίνεται πλέον, αδιάβαστη για το θέμα της αναχρηματοδότησης των δανείων τα οποία είχαν συναφθεί από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους.
Εμπαθής, μιας και δεν υιοθετεί με την ψήφο της μια απόφαση που εξοικονομεί 380.000€ ετησίως, κυρίως από τη μείωση των επιτοκίων από 5,9% που είναι σήμερα σε 4,3% και που με ρητή δέσμευση του Δημάρχου θα διατεθούν σε έργα προσβασιμότητας στην πόλη.
Υποτιμά δε ευθέως τον θεσμό των δημοτικών συμβούλων, τους οποίους μετρούν ως «κουκιά», κρίνοντας μάλλον εξ ίδιων τα αλλότρια.
Επί της ουσίας, αδιάβαστοι, καθώς οι όροι της αναχρηματοδότησης των δανείων ΔΕΝ έχουν απορριφθεί από το δημοτικό Συμβούλιο, όπως εσφαλμένα και με χαιρεκακία αναγράφουν στην ανακοίνωση. Αντιθέτως, έχουν εγκριθεί μιας και η απόφαση ήθελε αυξημένη πλειοψηφία επί των ΠΑΡΟΝΤΩΝ ( έλαβε 22 θετικές ψήφους), νόμος 4316/2014, άρθρο 81.
Επιπρόσθετα, ψευδώς και υποτιμώντας τη νοημοσύνη των δημοτικών συμβούλων και των δημοτών, μας υπενθυμίζουν «ότι ουδέποτε η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε προβεί σε υπογραφή δανειακής σύμβασης για τον Δήμο».
Πιάνονται αδιάβαστοι και για τα δικά τους πεπραγμένα, αγνοώντας την 1221 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του 2012, «για υπαγωγή στην Ρύθμιση Αποπληρωμής των Δανείων με την οποία επιμηκύνεται άπαξ έως οκτώ (8) έτη από τη λήξη της δανειακής σύμβασης όπως αυτή ισχύει σήμερα, με περίοδο χάριτος διαρκείας έως τρία (3) έτη, αρχής γενομένης από 1-1-2013, εντός της οποίας καταβάλλονται μόνο τόκοι, με μειωμένο το επιτόκιο των δανείων αυτών, κατά την εν λόγω περίοδο χάριτος κατά μισή (0,5)ποσοστιαία μονάδα». Αρ. Απόφασης 1221 του 2012 με ΑΔΑ: ΒΕΦΙΩΗ5-ΧΕ4
Από κάτω αναγράφονται ως παρόντες και παρούσες σύμβουλοι της τότε πλειοψηφίας οι οποίοι στην προηγούμενη συνεδρίαση απέρριψαν ως χωρίς προηγούμενο όμοια ρύθμιση. Εμπαθείς και αδιάβαστοι(;)….
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Βλαχάκης:

Keywords
Τυχαία Θέματα