ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 1-08-2016

11:30 1/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Υπουργικό κλιμάκιο τον Αύγουστο στη Θράκη


Πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο αναμένεται στη Θράκη στο τέλος του Αυγούστου.

Όπως άφησε να εννοηθεί και κατά τη σύντομη παραμονή του την Πέμπτη στην Κομοτηνή, ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην περιοχή αναμένεται να βρεθεί το επόμενο διάστημα αντιπροσωπεία όλων των συναρμόδιων Υπουργείων που συγκροτούν

τη Διυπουργική Επιτροπή που έχει συσταθεί με εντολή του Πρωθυπουργού με αντικείμενο τη Θράκη.
Θα συμμετάσχουν Υπουργοί, Αναπληρωτές Υπουργοί, Γενικοί Γραμματείς και υπηρεσιακοί παράγοντες σε μια σειρά από Υπουργεία που συνδέονται έμμεσα ή άμεσα με τα αναπτυξιακά ζητήματα στη Θράκη. Ήδη, σε μεγάλο βαθμό, οι σχετικές δράσεις και εξαγγελίες προετοιμάζονται σε συναντήσεις που έχουν οι βουλευτές αλλά και διάφοροι παραγωγικοί φορείς της Θράκης με Υπουργούς στην Αθήνα.
Σε δεύτερο χρόνο, αναμένεται επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη, όπως έχει προαναγγελθεί.

Περιφέρεια ΑΜΘ: Κατασκευή Κάθετου Άξονα Εγνατίας Οδού Ξάνθης – Εχίνου – Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Παυλίδης υπέγραψε την ένταξη έργου » Κατασκευή Άξονας 70 Εγνατίας Οδού Ξάνθη – Εχίνος – Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα: Τμήμα Δημάριο – Σύνορα – Κατασκευή Παράκαμψης Δημαρίου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020″.
Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά την κατασκευή παράκαμψης του οικισμού Δημαρίου μήκους1,5 χιλ.και περιλαμβάνει την κατασκευή ισόπεδου κόμβου, μιας γέφυρας και την αποκατάσταση της σύνδεσης με την υφιστάμενη οδό πρόσβασης στον οικισμό.
H δημόσια δαπάνη της πράξης περιλαμβανομένου του ΦΠΑ ανέρχεται σε 6.459.030€ και αφορά τη χρηματοδότηση από το Ε.Π. ΑΜΘ 2014-2020, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι στα 49,5 εκ.€ και θα χρηματοδοτηθεί από τα τρία επιχειρησιακά προγράμματα. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα.
Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης,Γιώργος Παυλίδης δήλωσε πως: «Η Κατασκευή του Κάθετου Άξονα Ξάνθη – Εχίνος – Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα συμβάλλει τα μέγιστα στην βελτίωση και ανάπτυξη της διασυνοριακής υποδομής στην περιοχή».

Πρωτογενής Τομέας

Μέτρα για τις συνέπειες από το Ρωσικό εμπάργκο


Υπογράφηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκο Μπόλαρη, η Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό των αναγκαίων συμπληρωματικών έκτακτων μέτρων στήριξης στο πλαίσιο του Κανονισμού της Ε.Ε., για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την απαγόρευση εισαγωγής ορισμένων οπωροκηπευτικών στη Ρωσία.
Ειδικότερα, οι ποσότητες που θα ενισχυθούν θα διατεθούν στο πλαίσιο της δωρεάν διανομής σε δικαιούχους – ωφελούμενους, οι οποίοι είναι : δικαιούχοι της κάρτας σίτισης της ανθρωπιστικής κρίσης, οι ωφελούμενες μονάδες του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, τα κοινωνικά παντοπωλεία, οι ωφελούμενοι του επιχειρησιακού προγράμματος Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής για το ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας, οι πολύτεκνοι γονείς, οι γονείς τριών τέκνων.
Αποδέκτες για την δωρεάν διανομή ορίζονται οι Κοινωνικές υπηρεσίες Δήμων οι κοινωνικές υπηρεσίες Περιφερειών, δημόσια σχολεία και παιδικές κατασκηνώσεις.

ΠΟΥ

ΠΥ: Ενημέρωση-πρόληψη-καταστολή

Ειδικό ενημερωτικό δελτίο εξέδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής, καθώς βρισκόμαστε στην κορύφωση της αντιπυρικής περιόδου, ζητώντας την συνδρομή των πολιτών για την έγκαιρη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, ειδικά όταν τα καιρικά φαινόμενα την ευνοούν, όπως δυνατοί άνεμοι και η σχετική υγρασία.
Επίσης απευθύνεται έκκληση για αποφυγή εργασιών που προκαλούν σπινθήρες, σε εκτάσεις που βρίσκονται κοντά σε δάση.
Έκκληση απευθύνεται και στους Κτηνοτρόφους, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν εκπονήσει ένα σχέδιο αντιμετώπισης μιας ενδεχόμενης πυρκαγιάς, απομακρύνοντας ύλη που φλέγεται εύκολα και μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο μετάδοσης της.

Αυτοδιοίκηση

Τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο επισκέφθηκε στο Δημαρχείο ο Τέρενς Κουικ

Τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο συνάντησε την περασμένη Πέμπτη ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ συνοδευόμενος απο τον υπεύθυνο Τύπου των ΑΝΕΛ Δημήτρη Πετρόπουλο, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Ξάνθη.
Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, ζητήματα της διεθνούς επικαιρότητας σχετικά με τις εξελίξεις στις γειτονικές μας χώρες, στο βαθμό που αυτά επηρεάζουν τον τόπο μας.

Εκδήλωση στη Γλαύκη τη Δευτέρα

Ομιλία-συζήτηση με θέμα «Ουσίες και ανθρώπινη επιθετικότητα» και ομιλητή τον διδάκτορα, ψυχολόγο-γνωσιακό ψυχοθεραπευτή στο N.H.S. (βρετανικό Ε.Σ.Υ.) Γιώργο Βαρβατσούλιας θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό σχολείο της Γλαύκης σήμερα το απόγευμα (19.30).
Την εκδήλωση διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Γλαύκης και θα επικεντρωθεί σε θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία, όπως η περιθωριοποίηση, το bullying, η επιθετικότητα στους νέους και η αντικοινωνική συμπεριφορά.

Σύλλογοι

Η παρουσίαση του βιβλίου του Θ. Πανδρευμένου

Με το έθιμο της γιορτής της πυράς συνεχίστηκαν χθες την τελευταία μέρα του Ιουλίου οι εκδηλώσεις του 6ου φεστιβάλ του Δήμου Μαρώνειας, από το σύλλογο Κίκονες, μπροστά από το Δημοτικό πολιτιστικό κέντρο Μαρώνειας.
Αύριο σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών «Ιππαρχία», επίσης στο πολιτιστικό κέντρο Μαρώνειας, θα γίνει η παρουσίαση του Βιβλίου «Ιστορίες και Παραμύθια από τη Θράκη», του Θανάση Πανδρευμένου, στις 8 το απόγευμα.

Κυκλώπειες διαδρομές

Η 6η Συγκέντρωση μοτοσυκλετιστών Αν. Μακεδονίας Θράκης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 26 Αυγούστου στις 8 π.μ. έως Κυριακή, 28 Αυγούστου στις 6 μ.μ. στις Πέτρινες Κατασκηνώσεις της Μαρώνειας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: λαϊκά τραγούδια, καραόκε , Ροκ Ήχους , αλλά και την πρώτη επίσημη συνάντηση γυναικών μοτοσυκλετιστριών.

Αστυνομικό Δελτίο

Νεκρή 74χρονη στην παραλία της Αλκυώνας Ροδόπης

Χωρίς τις αισθήσεις της , ανασύρθηκε τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης από την θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΑΛΚΥΟΝΑΣ» δήμου Μαρώνειας, μια 74χρονη.Διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής .
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

Συλλήψεις για τελωνειακό κώδικα και κλοπές

Συνελήφθη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 40χρονος ημεδαπός, διότι επιχείρησε να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα, μεταφέροντας με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του 2 φιάλες, που περιείχαν 20 λίτρα υγραερίου, για το οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί. Κατασχέθηκαν οι παραπάνω φιάλες υγραερίου.
Επίσης έγινε σύλληψη ενός ημεδαπού για κλοπή και σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από το Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας της ΔΕΗ.

Λιμενικό

Ξάνθη: Nεκρή χελώνα «καρέττα-καρέττα» στην πλαζ της Μάνδρας !

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέττα – καρέττα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Λάγους στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Μάνδρας Ν. Ξάνθης την περασμένη Τετάρτη. Από το Λιμενικό Σταθμό του Λάγους ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κομοτηνη, υπουργοι, αθηνα, τσιπρας, αμθ, ξανθη, υφιστάμενη, ΦΠΑ, προυπολογισμος, ρωσία, σχολεια, ροκ, εκαβ, συλληψεις, ημεδαπός, υγραεριο, φοροι, δεη, κινηση στους δρομους, υπουργειο εσωτερικων, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, η ημέρα της γης, σχεδιο αθηνα, αστυνομικο τμημα, γιορτη σημερα, κοινωνια, βουλευτες, ημεδαπός, αναπληρωτες, χωρες, ρωσία, αυτοκινητο, δωρεαν, εκαβ, θανατος, θεμα, θρακη, πλαισιο, προγραμμα, πυροσβεστικη, τραγουδια, υλη, χελωνα, αμθ, αξονας, γινει, γονεις, δευτερο, διαστημα, δημοσιο, δικτυο, εγινε, εθιμο, ευκολα, εμμεσα, ενημερωση, εσωτερικων, εχινος, υγρασια, υπηρεσια, υπηρεσιες, υφυπουργος, κατασκηνωσεις, κλοπη, λιμενικο, μακεδονια, παραμυθια, παρουσιαση, παυλιδης, πεμπτη, προγραμματα, πυροσβεστικη υπηρεσια, ροκ, συζητηση, σειρα, συγκεντρωση, συλληψη, σορος, σχεδιο, σχολειο, τμημα, τρια, υφιστάμενη, φεστιβαλ, φυσικο, φιαλες υγραεριου, φιαλες, ωρες, χωρα, κυριακη, μπροστα, νοσοκομειο, θεματα
Τυχαία Θέματα