ΕΡΤ3: «Ζωγραφίζοντας στον κόσμο»

04:38 11/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δύο επεισόδια της ενδιαφέρουσας σειράς ντοκιμαντέρ «Ζωγραφίζοντας στον κόσμο» (Global painter), έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016, στις 09:00 και στις 14:00.Η σειρά, παραγωγής Angel Productions / Bonne Pioche / Canal + / Planète / Planète Thalassa / RTBF, που θα ολοκληρωθεί σε 15 ωριαία επεισόδια, είναι ένα πολύχρωμο ταξίδι στις τέσσερις γωνιές του

πλανήτη.

Στα χρόνια της παγκοσμιοποίησης, τα σύνορα παραβιάζονται και οι κουλτούρες των ανθρώπων είναι θολές. Όμως, η τέχνη παραμένει μια ισχυρή διέξοδος στην ιδιαιτερότητα της ιστορίας, της γεωγραφίας και της κληρονομιάς κάθε τόπου, ξεχωριστά.

Από την τέχνη της καλλιγραφίας στην αρχαία Κίνα, μέχρι το χιπ-χοπ γκράφιτι της Βραζιλίας, ο Julien Malland, καλλιτέχνης-εξερευνητής, συναντάει τους καλλιτέχνες που εκπροσωπούν την παράδοση της κάθε περιοχής και της δίνουν μία άλλη διάσταση.

Πέμπτη 11/8/2016, ώρα 09:00 – Επεισόδιο 3ο: «Ινδία» (India)

Ινδία: το λίκνο των πολιτισμών, το σταυροδρόμι των αρχαίων δρόμων του εμπορίου. Σήμερα, η Ινδία είναι ένα τεράστιο πολιτιστικό μωσαϊκό. Παρακολουθήστε τον Julien Malland να ανακαλύπτει την παράδοση και την πολυχρωμία αυτής της χώρας μέσα από την τέχνη του δρόμου. Κάποιοι από τους καλλιτέχνες είναι ευρέως γνωστοί και κάποιοι τελείως άγνωστοι. Η τέχνη του δρόμου, είναι ένα φαινόμενο πρόσφατο στη Δύση, αλλά στην Ινδία υπάρχει από πάντα. Οι θεοί των ινδουιστών, οι ήρωες του Μπόλιγουντ και πολλές φιγούρες της παράδοσης, κοσμούν τους τοίχους σ’ ολόκληρη τη χώρα.

Πέμπτη 11/8/2016, ώρα 14:00 – Επεισόδιο 4ο: «Μεξικό» (Mexico)

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, κατευθυνόμαστε στο Μεξικό. Ανάμεσα στους αυτόχθονες της Τσιάπας και τους μπαρόκ πλούσιους της Οαχάκα, ο Julien Malland ανακαλύπτει το υπέροχο μωσαϊκό ανθρώπων και πολιτισμών του Μεξικό. Το ταξίδι του ξεκινά από την πασίγνωστη Τιχουάνα και τον τοίχο που χωρίζει το Μεξικό από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ο Julien συμμετέχει στο μεγαλύτερο λαϊκό φεστιβάλ της χώρας, την «Ημέρα των Νεκρών» και παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής σ’ ένα πολιτιστικό κέντρο διαφορετικό από τα υπόλοιπα, αφού βρίσκεται σ’ ένα σωφρονιστικό ίδρυμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα