Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Κομοτηνή

08:26 21/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στον αύλειο χώρο του Εκκλησιαστικού Μουσείου εμφανίζονται σήμερα οι Χρήστος και Σοφία Χατζοπούλου, ο μπαμπάς και η κόρη που ταξιδεύουν το κοινό με το ούτι και το σαντούρι τους αντίστοιχα, με μουσικές και στίχους που αποτελούν γνωριμία με την Παραδοσιακή & Βυζαντινή Μουσική.

«Είναι ένα μέρος που φαντάζει σε μας οικείος, γνώριμος και ταιριαστός με την μουσική μας» δηλώνει ο Χρήστος Χατζόπουλος μιλώντας με αγάπη για το Εκκλησιαστικό Μουσείο, σημείο ιστορικής μνήμης της πόλης που παραμένει χρόνια τώρα μακριά από τα μάτια του κοινού,

ντόπιων και επισκεπτών, καθώς δεν έχει αναδειχθεί, όπως θα του άρμοζε. «Τέτοιες εκδηλώσεις γίνονται αφορμή να πλησιάσει ο κόσμος παρόμοιους τόπους» δηλώνει ο κος Χατζόπουλος καμαρώνοντας, παράλληλα, τις προόδους που έχει σημειώσει η κόρη του Σοφία. Έξι χρόνια με το κανονάκι στα χέρια παρουσιάζει ήδη τις δικές της συνθέσεις, παρά το νεαρό της ηλικίας της. «Από την πρώτη στιγμή το αγάπησα το σαντούρι » δηλώνει η μικρή Σοφία κάνοντας λόγο για την ιδιαιτερότητα της παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής που εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να συνεγείρει και να ταξιδεύει το κοινό.

Όσον αφορά στις καλοκαιρινές εμφανίσεις του ξεχωριστού αυτού ντουέτου σίγουρα, όπως δηλώνουν και οι δύο, δεν θα λείψουν τα μουσικά καλοκαιρινά σεργιάνια στις γειτονιές του κόσμου…

Το πρόγραμμα της δεύτερης Ημέρας περιλαμβάνει επίσης: στο Πάρκο Αγίας Παρασκευής την εμφάνιση των
Adrenaline Junkies, Hard Rock, Ώρα έναρξης 19:00, Swinging Mice, Swing, Ώρα έναρξης 20:00. Στην οδό Βασιλέως Παύλου εμφανίζονται οι Μαρία Μουρατίδου, Γιάννη Κουλαουζιδης & Δημήτρης Μορφόπουλος με Έντεχνα Ελληνικά & Ξένα Ώρα έναρξης 21:

Keywords
Τυχαία Θέματα