Κοζάνη: Ανησυχία Μαριά για την καθυστέρηση στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων

13:13 11/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου θα πρέπει η Ελλάδα και η Ελληνική κυβέρνηση να απαντήσει στην επιτροπή αναφορών της κομισιόν στην επιστολή που έστειλαν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΕΛΛΑΣ, σχετικά με το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων, του κατοχικού δανείου και των αποζημιώσεων των συγγενών των θυμάτων, διαφορετικά η υπόθεση θα κλείσει και θα μπει στο αρχείο. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων από την Κοζάνη όπου βρέθηκε το περασμένο Σάββατο,

ο Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς στα πλαίσια της ημερίδας για τον Λιγνίτη, που διοργάνωσε το Σωματείο «Σπάρτακος»

Ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών Νότης Μαριάς ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Κυβέρνησης και προσωπικά του υπουργού κ. Νίκου Κοτζιά για το θέμα των Γερμανικών επανορθώσεων, ενώ εξέφρασε και την ανησυχία του για την ολιγωρία της Ελλάδας στην προσπάθεια των διεκδικήσεων.

Τέλος ο κ. Μαριάς υπογράμμισε την αναγκαιότητα παράλληλα της καταγραφής όλων των μαρτυρικών τόπων της στη χωρά την περίοδο της Γερμανικής κατοχής και εξήρε την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την διοργάνωση του Συνεδρίου για την ανάδειξη των μαρτυρικών σημείων, σημειώνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να ολοκληρωθεί η καταγραφή σε όλη την Ελλάδα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ:Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα