Κοζάνη:Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: διεκδικώντας την χρυσή συμμετοχή

09:27 16/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την χρυσή συμμετοχή διεκδικώντας την Ευρωπαϊκή βράβευση, μέσα από τις δράσεις του για την Εβδομάδα Κινητικότητας, ο Δήμος Κοζάνης και συγκεκριμένα η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, συμμετέχοντας και φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας , με θέμα «Έξυπνη Κινητικότητα – Ισχυρή Οικονομία». Ο Δήμος Κοζάνης είναι ένας από τους 16 Ελληνικούς Δήμους

που θα επιχορηγηθεί με το ποσόν των 10.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο ως επιβράβευση για τη περυσινή συμμετοχή και τις πρωτότυπες δράσεις του. Στόχος των δράσεων- εκδηλώσεων που ξεκινούν σήμερα 16 Σεπτεμβρίου 2016 και θα ολοκληρωθούν στις 22 Σεπτεμβρίου ανήμερα της ημέρας χωρίς αυτοκίνητο, είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε ζητήματα που αφορούν στη βιώσιμη κινητικότητα.

Σήμερα Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει την δράση «Κινούμαι στον δρόμο με Ασφάλεια», όπου από τις 10.30 έως και τις 12.30 μετά το μεσημέρι το ΚΤΕΛ Αστικών Κοζάνης μεταφέρει τους μαθητές του Ειδικού Εργαστηρίου και του Ειδικού Σχολείου στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, όπου η Δημοτική Αστυνομία τους ενημερώνει και τους εκπαιδεύει σε θέματα ασφαλούς κυκλοφορίας στον δρόμο. Την ίδια μέρα στις 6.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί περίπατος στα περιαστικά δάση της Κοζάνης, με τον Σ.Ε.Ο. Κοζάνης, ξεκινώντας από την πλατεία της Σκ’ρκας και καταλήγοντας στο πάρκο του Αγίου Δημητρίου. Το πρωί του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου 2016, από τις 10.30 έως και τις 12.30 το μεσημέρι, η ηχορύπανση και η ατμοσφαιρική ρύπανση θα βρεθούν στο επίκεντρο, καθώς τα τμήματα Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Αντιρύπανσης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσουν μετρήσεις ηχορύπανσης και ατμοσφαιρικής ρύπανσης τις ώρες λειτουργίας της λαϊκής αγοράς Κοζάνης στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Γκέρτσου, Βενιζέλου. Ενώ την ίδια ώρα η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης και την Οικολογική Ομάδα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Αριστοτέλους, θα κάνουν την παρουσίαση «Καθαροί και αειφόροι δρόμοι του νερού». Ενώ στις 4 το απόγευμα θα περπατήσουν στα μονοπάτια του Αη-Λιά, παρέα με τον ΕΟΣ Κοζάνης και το Σύλλογο Ηπειρωτών Κοζάνης .

Οι δράσεις θα συνεχιστούν έως την ερχόμενη Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 την «Ημέρα η χωρίς αυτοκίνητο».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ:Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα