Μύδροι από τα κόμματα για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη

15:38 15/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα πυρά των κομμάτων συγκεντρώνει η κυβέρνηση στην υπόθεση της πειθαρχικής δίωξης του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισιδώρου Ντογιάκου, Ντογιάκου Στις ανακοινώσεις τους κάνουν λόγο για παρεμβάσεις και για κυβερνητικές μεθοδεύσεις που σκοπό έχουν να καταργήσουν την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει αδιανόητες κυβερνητικές παρεμβάσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης είπε στους πολιτικούς συντάκτες ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σχολιάζοντας και την απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού

Συμβουλίου του Αρείου Πάγου σε βάρος του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Ισιδώρου Ντογιάκου, με την οποία-όπως τόνισε – ουσιαστικά λίγες ημέρες πριν τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της Εισαγγελίας Εφετών, τίθεται εκτός μάχης, μετά από έφεση που άσκησε ο ίδιος ο υπουργός δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος. Η πολιτική σκοπιμότητα είναι ολοφάνερη υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Για μεθοδεύσεις παρασκηνίου κάνει λόγο και το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την υπόθεση Ντογιάκου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι, η απόφαση του δευτεροβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου δυστυχώς επιβεβαιώνει – για μία ακόμη φορά – με έμφαση και δίχως καμία συστολή την χειραγώγηση της Δικαιοσύνης από την Κυβέρνηση, με πρόθυμο υποκινητή τον υπουργό κ. Παρασκευόπουλο. Η πορεία προς την πλήρη κομματικοποίηση της Δικαιοσύνης συνεχίζεται απροκάλυπτα, με ένταση και σκοπιμότητα την πλήρη άλωσή της.

Το Ποτάμι εστιάζει στη χρονική στιγμή που επέλεξε το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, για την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του Ισίδωρου Ντογιάκου,αναφέροντας ότι, δημιουργεί ερωτηματικά και υπόνοιες σκοπιμότητας διότι κατ’ αποτέλεσμα παρεμβαίνει ευθέως στην εκλογή για την ανάδειξη του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ -ΜΠΕ

Σχετική Είδηση: Έκπτωτος από προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών ο Ισίδωρος Ντογιάκος

Keywords
Τυχαία Θέματα