Ν.Ράγκος: «Αρχές Δεκεμβρίου η μετεγκατάσταση προσφύγων σε στρατόπεδα» (audio)

14:11 14/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να γίνει μετεγκατάσταση προσφύγων σε στρατόπεδα, που έχουν ήδη επιλεγεί αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί, με προτεραιότητα να δίνεται σε όσους διαβιούν αυτήν τη στιγμή σε σκηνές που είναι άμεσα εκτεθειμένες στο κρύο, όπως ανέφερε στον 102fm της ΕΡΤ3 ο εκπρόσωπος του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Νίκος Ράγκος.

Μιλώντας τη Δευτέρα (14/11) στους Κ.Ρενιέρη και Β.Πεκλάρη, ο κ.Ράγκος σημείωσε ότι γίνεται διαμερισματοποίηση μεγάλων χώρων για να χωριστούν σε μικρότερους και να φιλοξενήσουν οικογένειες, έχοντας

ήδη υπάρξει η πρόβλεψη για κάλυψη βασικών αναγκών όπως της θέρμανσης.

Να σημειωθεί ότι ο κ.Ράγκος κατέστησε σαφές ότι το υπουργείο λαμβάνει σοβαρά υπόψη τη θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις επικείμενες μετακινήσεις προσφύγων. «Δεν θέλουμε να πάμε σε έναν δήμο που δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει σε έναν τέτοιο μεγάλο αριθμό ατόμων. Με τους δημάρχους έχουμε κάνει επικοινωνία και συμφωνία, έχουμε δεσμευτεί ότι δεν υπερβούμε συγκεκριμένα αριθμό -600 άτομα, για παράδειγμα- και ότι δεν θα επιβαρύνουμε την τοπική κοινωνία», ανέφερε.

Ειδικότερα για την έλλειψη θέρμανσης σε υπάρχοντα κέντρα φιλοξενίας, ο εκπρόσωπος του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε ότι σε κάθε δομή υπάρχει προετοιμασία και διαφορετική προσέγγιση ανάλογα με τις ανάγκες, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, που σε ορισμένες, όμως περιπτώσεις απαιτεί χρόνο, ενώ όπου καταστεί αναγκαίο θα τοποθετηθούν γεννήτριες προκειμένου να λειτουργήσουν θερμαντικά σώματα.

Επίσης, ο κ.Ράγκος επανέλαβε ότι τρεις από τις δομές που λειτουργούν στο δήμο Δέλτα θα κλείσουν, όπως έχει ήδη προγραμματιστεί, αλλά όπως διευκρίνισε «το θέμα είναι ότι δυσκολευόμαστε σε ό,τι αφορά τους ακριβείς χρόνους».

Τέλος, αναφορικά με την ένταξη προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία, ο εκπρόσωπος του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής σημείωσε ότι οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά, καθώς και ότι την προσεχή Τετάρτη θα υπάρξει σχετική συνάντηση με αρμόδια στελέχη της εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη, δηλώνοντας βέβαιος ότι το «την υποχρέωση που έχουμε να καλύψουμε αυτά τα παιδιά, θα την καλύψουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα