Νύχτα τρόμου στα ερείπια της κεντρικής Ιταλίας

07:12 25/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Νύχτα τρόμου μέσα σε σκηνές, χαλάσματα και μετασεισμούς πέρασαν απόψε στην Ιταλία οι κάτοικοι της πληγείσας περιοχής από τον φονικό σεισμό των 6,2 Ρίχτερ.

Σήμερα Πέμπτη αναμένονται τα πρώτα ουσιαστικά μέτρα στήριξης των σεισμοπαθών, τα οποία θα υιοθετηθούν κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Ρέντσι. Οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζονται.

Σε 159 ανέρχονται οι νεκροί από τον σεισμό που ισοπέδωσε κωμοπόλεις και χωριά στην κεντρική Ιταλία τα ξημερώματα της Τετάρτης, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία πολιτικής

προστασίας της Ιταλίας.

Οι τραυματίες, σύμφωνα με δήλωση του Ματέο Ρέντσι φτάνουν τους 368. Ο κ. Ρέντσι σημείωσε ωστόσο ότι αυτός δεν είναι ο οριστικός απολογισμός, καθώς υπάρχουν ακόμα πολλοί αγνοούμενοι.

Πολλά από τα θύματα σκοτώθηκαν στο Ακούμολι, κοντά στο επίκεντρο, καθώς και στην Αματρίτσε, όπου τα τρία τέταρτα των σπιτιών έχουν καταστραφεί.

Απεγκλωβίστηκε 10χρονο κορίτσι μετά από 17 ώρες στα συντρίμμια

Μετά από 17 ώρες στα συντρίμμια απεγκλωβίστηκε ένα κοριτσάκι 10 ετών στην Πεσκάρα Ντελ Τρόντο στην περιφέρεια Μάρκε.

Στο χωριό Αματρίτσε, όμως, σχεδόν την ίδια ώρα ένα αγοράκι 11 ετών, το οποίο νωρίτερα είχε καλέσει σε βοήθεια τους άνδρες της Πολιτικής Προστασίας, ανασύρθηκε νεκρό.

Σχετική είδηση: Σοκ από τα φονικά Ρίχτερ στην Ιταλία – Στους 159 ο αριθμός των νεκρών (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα