Οι αποψινές εκδηλώσεις του φεγγαριού

09:30 18/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολλές οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σήμερα σε όλη την Κρήτη για το Αυγουστιάτικο φεγγάρι:
Στις 8.30 το βράδυ, το ιστορικό φρούριο του Κούλε ανοίγει τις πύλες του, μετά από 5,5 χρόνια εργασιών στερέωσης και ανάπλασης, με μια συναυλία από τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πόντιοι και Κρητικοί χορευτές θα χορέψουν απόψε στις 8, στον αρχαιολογικό χώρο του Δικταίου Άντρου, στο Οροπέδιο Λασιθίου, στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στο

σπήλαιο γέννησης του Δία.

Στις 9 το βράδυ, στον αρχαιολογικό χώρο του Ιδαίου Άντρου, οργανώνεται εκδήλωση με τον τίτλο: «Ιδαίον Άντρον 6.000 χρόνια μετά», που περιλαμβάνει την παρουσίαση ενός πρωτότυπου έργου με αφήγηση, ποίηση, μουσική, τραγούδι, χορό και θεατρικό δρώμενο, και ένα ακόμη έργο σε στίχους του ποιητή και μαντιναδολόγου Γιώργη Καράτζη.

Στο πέτρινο θέατρο των Κάτω Αρχανών, θα δοθεί στις 9.30 το βράδυ, συναυλία από το μουσικό σύνολο «Vamos Ensemble» και την Ιωάννα Φόρτη.

Βραδιά τζαζ υπό τον τίτλο: «Jazz από τη Γη στη Σελήνη» θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν απόψε στις 9, στον αρχαιολογικό χώρο της Τυλίσου, στο πλαίσιο της 6ης συνεχόμενης μουσικής συνάντησης που πραγματοποιείται στον συγκεκριμένο χώρο για την πανσέληνο. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον αδικοχαμένο ντράμερ, Κώστα Κουβίδη, και σε όλα τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων.

Στο πολιτιστικό πάρκο Μιλάτου, στις 9.30 το βράδυ, θα παρουσιαστεί η μουσικοθεατρική παράσταση, «Γιαννίδης – Τσιτσάνης… δρόμοι παράλληλοι», από την ομάδα «Μελοχρώματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα