Οικονομική πολιτική με στόχο τη δίκαιη ανάπτυξη στο κυβερνητικό συμβούλιο

17:46 23/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η χάραξη της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης με γνώμονα τη δίκαιη ανάπτυξη και ο προγραμματισμός γενικότερα του κυβερνητικού έργου αποτέλεσαν το αντικείμενο της πολύωρης σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αναλυτική παρουσίαση της οικονομικής πολιτικής με πυλώνες την ανάπτυξη και την κοινωνία θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του στη Διεθνή Εκθεση

Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε επίσης το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα, καθώς και τα ζητήματα που αφορούν στη δεύτερη αξιολόγηση, την προετοιμασία της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και τις επενδύσεις.

Για τη δεύτερη αξιολόγηση, κύκλοι της κυβέρνησης εκτιμούν ότι θα είναι ευκολότερη και θα ολοκληρωθεί εντος χρονοδιαγράμματος, ενώ σε ότι αφορά τα προαπαιτούμενα, αναφέρεται ότι αφορούν εκκρεμότητες της πρώτης αξιολόγησης.

Στη σύσκεψη έγινε, τέλος, ενημέρωση για τις διεθνείς επαφές του πρωθυπουργού, τόσο ενόψει της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς όσο και για τη σύνοδο των μεσογειακών χωρών και τη συνάντηση των ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών ηγετών στο Παρίσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα