Σε εξέλιξη πυρκαγιές στη Δράμα και στο Μεσολόγγι

09:47 15/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εξέλιξη είναι δυο πυρκαγιές κοντά στο χωριό ‘Αγιος Γεώργιος Μεσολλογγίου και στο Δοξάτο Δράμας.Υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στα Καλύβια, την Τζια, τον Αργυρό Αλιβερίου και το Παρόρι Λειβαδιάς. Ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παραμένουν δυνάμεις για τυχόν αναζωπύρωση.

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κύργια στο Δοξάτο Δράμας και σύμφωνα με τον αξιωματικό υπηρεσίας στην περιοχή, το πύρινο μέτωπο εξαπλώθηκε σε απομακρυσμένο μέρος, με βλάστηση και πουρνάρια.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές

για απειλή κατοικημένης περιοχής. Εκτός από εναέρια μέσα κατάσβεσης, στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες, 13 οχήματα και 17 πεζοπόρα.

Σύμφωνα με το συντονιστικό, δεν υπάρχει λόγος να γίνει εκκένωση κάποιου οικισμού, ωστόσο έχει υπάρξει ενημέρωση από τον δήμο Μεσολογγίου προς τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα, για κάθε ενδεχόμενο.
Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα από όλη την Δυτική Ελλάδα, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, των δήμων Μεσολογγίου και Αγρινίου, του στρατού, και ιδιωτικά.

Τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του πυροσβέστη, που έχασε τη ζωή του κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην περιοχή Παρόριο Λιβαδειάς, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, προσθέτοντας ότι το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος «αξίζει την αμέριστη υποστήριξή μας».

Τα θερμά συλλυπητήριά τους τόσο στην οικογένεια του άτυχου πυροσβέστη όσο και στο Πυροσβεστικό Σώμα, εξέφρασαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης,η ΝΔ καθώς και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση:Συνεχείς προσπάθειες πυρόσβεσης στα πύρινα μέτωπα – Θάνατος πυροσβέστη (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα