Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο 77χρονος κατηγορούμενος – Τι είπε στην απολογία του (video)

23:21 19/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ύστερα από διαφωνία που προέκυψε μεταξύ της ανακρίτριας και της εισαγγελέως σχετικά με την προφυλάκιση ή μη του 77χρονου χειριστή του ταχύπλοου που εμβόλισε τη λάντζα στην Αίγινα, ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος οδηγήθηκε στο σπίτι του, σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, χωρίς να έχει δικαίωμα να κυκλοφορεί ελεύθερος. Την τελική απόφαση θα την πάρει, το αργότερο εντός πενθημέρου, το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά. Η ανακρίτρια ήταν υπέρ της μη προφυλάκισής του, ενώ η εισαγγελέας υπέρ της προφυλάκισης.

Η εξέλιξη

προέκυψε μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας, που διήρκησε 2,5 ώρες, ενώ η απόφαση για το εάν προφυλακιστεί λήφθηκε ύστερα από τετράωρη διάσκεψη εισαγγελέως και ανακρίτριας που όμως δεν οδήγησε σε κοινή απόφαση.

Στο γραπτό απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια ο κατηγορούμενος 77χρονος ιδιοκτήτης του ταχύπλοου, φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να επιχειρεί να ρίξει την ευθύνη για τη σύγκρουση στον καπετάνιο της λάντζας, λέγοντας ότι το καϊκι του βρισκόταν στα αριστερά του ταχύπλοου και τον αιφνιδίασε. Υποστηρίζει ακόμη ότι δεν μπόρεσε να βοηθήσει τους ναυαγούς, επειδή το σκάφος του είχε υποστεί ρήγμα. Οι αιτιάσεις του πάντως βρίσκονται σε αντίθεση με τις καταθέσεις που έκαναν διασωθέντες και αυτόπτες μάρτυρες, ενώ και η οικογένεια δύο θυμάτων αμφισβητεί τους ισχυρισμούς του και τον κατηγορεί ότι επιχειρεί να συγκαλύψει τα πραγματικά περιστατικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα