Στη Μήλο η εκπομπή «Η ζωή αλλιώς» της ΕΡΤ1

01:32 3/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο νησί – γλυπτό των Κυκλάδων, στην όμορφη Μήλο μάς ταξιδεύει η εκπομπή της ΕΡΤ1 «Η ζωή αλλιώς» το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020, στις 17:00.

Σε αυτό το νησί των Κυκλάδων πρέπει να είσαι έτοιμος να ξαφνιαστείς. Να σκαρφαλώσεις σε άσπρα, γκρι και πορτοκαλί βράχια, που σε καλούν να γίνεις και πάλι παιδί. Και βγάζοντας μια κραυγή φόβου και ευχαρίστησης

μαζί, να βουτήξεις από ψηλά στα πρασινογάλανα και τουρκουάζ νερά. Η Μήλος θα μπορούσε να θεωρηθεί και νησί – γλυπτό! Διαθέτει τοπία ανέγγιχτα, γοητευτικές ιστορίες πειρατών, και τον αθέατο κόσμο των ορυχείων της, αυτό το σεληνιακό τοπίο με τα ιδιαίτερα χρώματά του. Στο νησί ζήσαμε την εμπειρία μιας γεωλογικής περιήγησης και είδαμε από κοντά αυτό το ηφαιστειακό οικοδόμημα με κρατήρες και ατμίδες που χαράσσει κινηματογραφικές εικόνες στο νου.

Μπήκαμε όμως και στα έγκατα της μόδας, καθώς σε αυτόν τον όμορφο τόπο, γεννήθηκε ένας όμορφος, ταλαντούχος άνθρωπος της μόδας, ο Βασίλης Ζούλιας.

Τον συναντήσαμε στο νησί του μετά από 23 χρόνια απουσίας, και κάναμε μαζί του μια νοσταλγική διαδρομή στη Μήλο του τότε. Kαι φυσικά πήγαμε στο Κλέφτικο, διότι λένε ότι αν πας στη Μήλο και δεν πας στο Κλέφτικο έχεις χάσει τη μισή ομορφιά του νησιού. Το Κλέφτικο ή τα Θαλασσινά Μετέωρα όπως τα αποκαλούν είναι ένα σύνολο γκριζόλευκων βράχων με παράξενες μορφές και σχηματισμούς, με σπηλιές και κοιλώματα. Πας μόνο με καράβι, οπότε μπήκαμε κι εμείς στο πειρατικό μας καράβι και βγήκαμε σε μια άλλη εποχή! Ακούσαμε ιστορίες για μια Ζωή Αλλιώς, μαγειρέψαμε, βουτήξαμε, τραγουδήσαμε, συγκινηθήκαμε. Ζήσαμε τη Μήλο έτσι όπως της αξίζει!

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Ίνα Ταράντου.

Δημοσιογραφική έρευνα και επιμέλεια: Στελίνα Γκαβανοπούλου, Μαρία Παμπουκίδη

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Φελάνης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Νικόλας Καρανικόλας

Ηχοληψία: Φίλιππος Μάνεσης

Παραγωγή: Μαρία Σχοινοχωρίτου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα