Συναντήσεις με έμφαση στον πολιτισμό του Οροπεδίου

11:16 30/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Επαφές στην Αθήνα για θέματα που αφορούν στο δήμο Οροπεδίου Λασιθίου είχε ο δήμαρχος, Γιάννης Στεφανάκης. Στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε με τους αρμόδιους φορείς, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση του δήμου, η διασύνδεση πολιτισμού – πρωτογενή τομέα καθώς επίσης η ανάδειξη των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς του Οροπεδίου.
Συγκεκριμένα, το πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ Οροπεδίου Λασιθίου και Πανεπιστημίου Πειραιά

συζητήθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη και τον Πρύτανη Άγγελο Κότιο. Στη συνάντηση, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, συζητήθηκαν συγκεκριμένα η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση του δήμου και η συνεργασία για την ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής με διασύνδεση πολιτισμού-πρωτογενή τομέα κ.α.
Επίσης, ο δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης συνάντησε το διευθυντή της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών καθηγητή John Bennet. Συζητήθηκαν οι διαδικασίες που έχει ξεκινήσει η σχολή για την συνέχιση των ανασκαφών στο «Καρφί», η αξιοποίηση του σπηλαίου «Τραπέζας» στο Τζερμιάδων.
Τέλος, ο δήμαρχος έκανε επαφές για την υποβολή πρότασης στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ένταξη των ανεμόμυλων του Οροπεδίου στο εθνικό μητρώο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα