Συνάντηση Σταύρου Θεοδωράκη με τον Αντικαγκελάριο της Γερμανίας

12:06 1/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ανάγκη οι θεσμοί της Ευρώπης να στρέψουν την προσοχή τους, εκτός από την νομισματική και στην κοινωνική πολιτική, επεσήμανε, ο Σταύρος Θεοδωράκης προς τον Αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τον οποίο και συνάντησε το πρωί της Παρασκευής.

Ο κ. Γκάμπριελ συμφώνησε ότι η Ευρώπη πρέπει να «ξανασκεφθεί» το μείγμα της πολιτικής της και να μελετήσει προτάσεις όπως αυτές που έχει κάνει το Ποτάμι για την αντιμετώπιση της νεανικής ανεργίας στην Ελλάδα και γενικότερα στις χώρες

του νότου.

Ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας παρέθεσε «πρωινό εργασίας» στον Σταύρο Θεοδωράκη γεγονός που έδωσε την δυνατότητα στους δύο άντρες να ανταλλάξουν απόψεις για το παρών και κυρίως το μέλλον της Ευρώπης μετά το Brexit. Η συνάντηση κράτησε περισσότερο από μια ώρα και έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα καθώς Γκάμπριελ και Θεοδωράκης διατηρούν επαφή μετά την συνάντηση τους τον Φεβρουάριο του 2015 στο Βερολίνο.

Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευσαν ο υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και πρέσβης επί τιμή, Γιώργος Κακλίκης και η υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων Οντίν Λιναρδάτου. Ενώ τον κ.Γκάμπριελ συνόδευε ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα κ.Πέτερ Σοοφ και ο Χρήστος Κατσιούλης, διευθυντής της Αντιπροσωπείας του Ιδρύματος Friedrich Ebert Stiftung,στην Ελλάδα.

Πηγή και φωτογραφία:

Keywords
Τυχαία Θέματα