Συνάντηση του πρωθυπουργού με τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων

00:25 6/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα έχει την Πέμπτη, συνάντηση με τους προέδρους των Ανώτατων Δικαστηρίων, Βασιλική Θάνου, (πρόεδρος του Αρείου Πάγου), Ανδρονίκη Θεοτοκάτου (πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου) και Νίκο Σακελλαρίου (πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας). Η συνάντηση θα γίνει στις 9.30 π.μ., στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση γίνεται στον απόηχο των παραιτήσεων δύο αντιπροέδρων από την Ένωση των

μελών του ΣτΕ. Οι παραιτήσεις προκάλεσαν αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ.

Έκκληση προς όλους τους δικαστές του Συμβουλίου Επικρατείας αλλά και τους εμπλεκομένους φορείς της Δικαιοσύνης, απηύθυνε ο τέως πρόεδρος του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Γεώργιος Παναγιωτόπουλος.

«Με την ιδιότητα εκείνου που από την πλήρη εφαρμογή της συνταγματικής διάταξης η οποία επιβάλλει την 4ετία στη θέση του προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας, είμαι ο μόνος που έχω υπηρετήσει επί μια 4ετία, καλώ όλους τους αγαπητούς πρώην συναδέλφους, καλώ επίσης και όλους τους εμπλεκόμενους στη Δικαιοσύνη, με συνεννόηση και αγαθή προαίρεση και μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια, να προστατεύσουν το κύρος του θεσμού του Συμβουλίου Επικρατείας. Ο θεσμός είναι απαραίτητος για την λειτουργία της πολιτείας και της κοινωνίας», ανέφερε στη δήλωσή του.

Σχετικές ειδήσεις:

Παραιτήθηκαν δύο αντιπρόεδροι του ΣτΕ με βολές κατά Προέδρου και Ένωσης Δικαστών (video)Κυβέρνηση και κόμματα για τις παραιτήσεις των αντιπροέδρων του ΣτΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα