Συνεχίζει τις διώξεις σε δημοσίους υπαλλήλους η κυβέρνηση Ερντογάν

19:10 23/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ενημέρωση από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Τουρκίας, έδωσε στη δημοσιότητα το Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ.

Όπως προκύπτει από αυτήν: «Τουλάχιστον 40 συνδικαλιστές από το χώρο της Υγείας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών (SES) ήταν μέχρι και τις πρώτες μέρες του Αυγούστου ο απολογισμός των παράνομων, προσωρινών παύσεων από την εργασία που επέβαλε η κυβέρνηση Ερντογάν σε μια πρωτοφανή εξαπόλυση βίας ενάντια σε εκπροσώπους εργαζομένων στο Δημόσιο.

Η Διεθνής Δημοσίων Υπηρεσιών δημοσιεύει σε σχετική

ανακοίνωση της, την 4η Αυγούστου το ΔΤ της SES για την κατάσταση στην Τουρκία το οποίο κάνει λόγο για ξεκάθαρη και πρωτοφανή παραβίαση εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και καταγγέλλει το AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν) ότι με αυτές τις πραξικοπηματικές ενέργειες στοχεύει να μετατρέψει την πολιτική κρίση σε μια ευκαιρία αποσταθεροποίησης του δημόσιου τομέα, σύμφωνα με τις δικές του πολιτικές σκοπιμότητες».

Όπως αναφέρουν συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι της SES: “Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιτρέπει στον πρωθυπουργό και στο υπουργικό του συμβούλιο να αποφασίζουν με διατάγματα παρακάμπτοντας το Κοινοβούλιο.

Τα μέτρα έκτακτης ανάγκης, χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται για την επιβολή αυθαίρετων περιορισμών στην ελευθερία του λόγου στο δικαίωμα συγκέντρωσης και διαμαρτυρίας ενώ κατήργησαν το δικαίωμα των δημοσίων υπαλλήλων να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για αναστολή των απολύσεων τους. Από τις 15 Ιούλη πάνω από 50.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν τεθεί σε καθεστώς προσωρινής παύσης από την εργασία τους.

Η SES από τα πρώτα χρόνια ίδρυσης της έχει πέσει συχνά θύμα των μιλιταριστικών ιδεολογιών ενώ η ίδια έχει ταχθεί ανοιχτά ενάντια σε πραξικοπήματα και καθεστώτα έκτακτης ανάγκης, και όποτε και αν προέκυπταν έχουμε ταχθεί ενάντια σε αντιδημοκρατικές μεθόδους.

Επιπλέον, η SES θεωρεί ότι όλοι οι ένοχοι θα πρέπει να κριθούν δίκαια και τα μέτρα έκτακτης ανάγκης που λαμβάνονται θα πρέπει να τηρούν το πλαίσιο των διεθνών συμβάσεων και υποχρεώσεων της Τουρκίας, δηλαδή να μην καταστρατηγούν ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες που έχουν κερδηθεί πολύ σκληρά στο παρελθόν».

Keywords
Τυχαία Θέματα