Τίτλοι Περιφέρειας 18-8-2016 (audio)

16:45 18/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Ζάκυνθος

Πυρκαγιά, σε δασική έκταση στην περιοχή Μακρύς Γιαλός, εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα. Η πυρκαγιά έχει σε τρεις εστίες. Ανησυχία προκαλεί το γεγονός για την εκδήλωση δέκα πυρκαγιών τα τελευταία 24ωρα.

Ηράκλειο

Προβληματισμός επικρατεί μεταξύ των δημάρχων της Κρήτης

για την επικείμενη δημιουργία χώρων φιλοξενίας προσφύγων στο νησί. Αύριο στις 12 το μεσημέρι, σε παγκρήτια σύσκεψη στο Ηράκλειο αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις.

Ρόδος

Την άμεση παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου και του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα θα ζητήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης για την βελτίωση του προγράμματος τροφοδοσίας των προσφύγων στα Χότ Σπότ Κώ και Λέρου.

Ιωάννινα

Επίσκεψη σε ακριτικά φυλάκια της Ηπείρου πραγματοποίησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, με ενδιάμεση στάση το στρατόπεδο Κατσιμήτρου.

Αιγαιο

Νέα επιχείρηση επανεισδοχής έξι μεταναστών με πλοίο από το λιμάνι της Μυτιλήνης στο Δικελί της Τουρκίας σήμερα το πρωί στο πλαίσιο εφαρμογής της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.

Χανιά

H δημιουργία δέκα νέων σχολικών μονάδων, η ενοποίηση του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας με τον Δημοτικό Κήπο, η επέκταση του κυττάρου υγειονομικής ταφής αλλά και η κατασκευή ενός νέου περιφερειακού δρόμου που θα συνδέει τη Νέα Κυδωνία με τη Σούδα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα, με τον Υπουργό Γιώργο Σταθάκη.

Κέρκυρα

Σαφάρι ελέγχων από κλιμάκια της Οικονομικής αστυνομίας και στην Κέρκυρα. Έκλεισαν για 48ωρες έξι μπαρ, μίνι μάρκετ και εμπορικά καταστήματα για μη έκδοση αποδείξεων.

Καλαμάτα

Πέντε ολόκληρες μέρες μετά τον τραγικό θάνατο μιας νεαρής κοπέλας από πτώση βράχου στο Πολυλίμνιο, κανένας απολύτως έλεγχος δεν έχει γίνει ακόμα εκεί, κανείς δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει το ακριβές νομοθετικό πλαίσιο και το ποιός έχει την ευθύνη για τον συγκεκριμένο χώρου

Κοζάνη

Προοπτική επενδυτικών δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με το φυσικό αέριο στην Καστοριά, δημιουργεί η κατασκευή δύο σταθμών βανών, κατά μήκος του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP), στηνδημοτική Ενότητα Αγίων Αναργύρων και στη Δημοτική Ενότητα Αγίας Τριάδας.

Καβάλα

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται η νέα πρόσκληση σε επενδυτές για την αξιοποίηση των λουτρών Ελευθερών. Το περιεχόμενό της επεξεργάζεται η Εργοανάπτυξη, εταιρία της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τρίπολη

Οι ανασκαφές στην Αρχαία πόλη της Σικυώνας θα συνεχιστούν έως το τέλος του 2016, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την επίβλεψη του καθηγητή αρχαιολογίας κ. Παύλου.

Λάρισα

Aναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την αιτία θανάτου πτηνών στη λίμνη Κάρλα. Πάντως για τον ιό της γρίπης δεν εστάλησαν δείγματα, όπως διαπιστώθηκε χ θες σε σύσκεψη στην περιφέρεια Θεσσαλίας

Ορεστιάδα

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να ανοίξει για το κοινό το Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου, το τρίτο μεγαλύτερο της χώρας, μετά από αυτά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εν αναμονή ένταξης στο ΕΣΠΑ βρίσκεται το τελικό στάδιο του έργου αναστήλωσης του μεγάλου Τεμένους «Βαγιαζήτ» που βρίσκεται στο Διδυμότειχο, το οποίο θα λειτουργήσει αποκλειστικά ως επισκέψιμο μνημείο.

Κομοτηνή

Την ένταξη έργων επιβεβλημένων για την ανάπτυξη της περιοχής που αφορούν άρδευση και βελτίωση οδικού δικτύου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Γιώργος Παυλίδης και την ένταξη των μελετών τους στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Καρδίτσα

Την προσοχή των κτηνοτρόφων του νομού Καρδίτσας, να μην αγοράζουν βοοειδή που δεν φέρουν σήμανση και δεν συνοδεύονται από υγειονομικά πιστοποιητικά, επισημαίνει με ανακοίνωσή του το τμήμα Κτηνιατρικής, με αφορμή την κλοπή 30 βοοειδών εκτροφής θετικά στην Οζώδη Δερματίτιδα, από την περιοχή Πλατέος του δήμου Αλεξάνδρειας του Νομού Ημαθίας.

Πάτρα

Σήμερα Πέμπτη 18 Αυγούστου, στο Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς» στο Αίγιο, ο Οσκαρικός σκηνοθέτης, Alexander Payne , θα τιμηθεί με τον τίτλο του «Επίτιμου Δημότη Αιγιαλείας» και θα αναγορευθεί σε«Πρεσβευτή της Αιγιαλείας», για την Τέχνη, τον Πολιτισμό και την ιστορία της.

Φλώρινα

Tην έκθεση γλυπτών σε ξύλο και μάρμαρο του γλύπτη Φίλιππου Καλαμάρα, με θέμα: “Πάντων, μέτρον Άνθρωπος” θα φιλοξενήσει το Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας από αύριο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Σέρρες

Την 9η Φεγγαροβραδιά διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής την Παρασκευή 19 Αυγούστου, στα Πλατανούδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα