Τίτλοι Περιφέρειας 6-9-2016 (audio)

16:58 6/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Αιγαίο

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και η Αλληλεγγύη Λέσβου από τον χώρο ανοιχτής φιλοξενίας στο πρώην ΠΙΚΠΑ της Λέσβου κέρδισαν το Βραβείο Νάνσεν, τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική διάκριση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. «Πολιτική μας θέση να στηρίξουμε τους πρόσφυγες που έρχονται στον τόπο μας και να παλέψουμε και μέσα στην τοπική κοινωνία

γι’ αυτό», τόνισε στην ΕΡΑ η Έφη Λατσούδη από την Αλληλεγγύη Λέσβου.

Κοζάνη

Διαψεύδει η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «το αδιαχώρητο» από πρόσφυγες στην παιδιατρική και γυναικολογική κλινική, επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής και στις δύο κλινικές είχαμε μόνο έξι περιστατικά, από τους 324 πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της ορεινής περιοχής.

Ζάκυνθος

1200 στρέμματα καμένης δασικής έκτασης είναι ο τελικός απολογισμός της μεγαλύτερης πυρκαγιάς του φετινού καλοκαιριού στη Ζάκυνθο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην ΕΡΤ Ζακύνθου ο διοικητής της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Καλαμάτα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε χθες λίγο μετά τις 8 το βράδυ ανοιχτά της Μεθώνης και σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Πύργος

Ισχυρή καταιγίδα που συνοδευόταν από χαλαζόπτωση προκάλεσε πλημμύρες στον Πύργο και καταστροφές στις αγροτικές περιοχές του.

Καρδίτσα

Δωρεάν λεωφορεία δρομολογεί το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας ενόψει του συλλαλητηρίου του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη ΔΕΘ, για όσους θέλουν να συμμετέχουν.

Ιωάννινα

Τα Νοσοκομεία Πρέβεζας και Λευκάδας επισκέπτεται την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τις διοικήσεις, τους εργαζόμενους και τις τοπικές αρχές.

Ρόδος

Βεβαιωμένες οφειλές του Δημοτικού Φόρου Δωδεκανήσου που ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ, θα διαγραφούν με απόφαση που θα λάβει το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Λάρισα

Κάθετα αντίθετος στα σενάρια συγχώνευσης των Επιμελητηρίων δηλώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας Δημήτρης Αδάμ, και υποστηρίζει ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν έχει να προσφέρει τίποτα στις σκληρά δοκιμαζόμενες το τελευταίο διάστημα μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά ούτε και στον επιμελητηριακό θεσμό.

Πάτρα

6.000 οικογένειες, περίπου 12.000 άτομα, θα παραλάβουν από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων τρόφιμα την επόμενη εβδομάδα.

Τρίπολη

Παραδόθηκε προς χρήση το νέο υπερσύγχρονο Γηροκομείο Λεωνιδίου που κατασκευάστηκε με ευθύνη της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας. Έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 35 ατόμων.

Βόλος

Να ξηλώσουν τις αυθαίρετες κατασκευές μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, ζητά από τους καταστηματάρχες ο δήμος Βόλου. Οι καταστηματάρχες ζητούν από Δήμο και Οργανισμό Λιμένος μείωση κατά 50% των τελών κοινόχρηστων χώρων σε παραλία και κέντρο πόλης.

Ορεστιάδα

Ελληνοβουλγαρική συνάντηση για την τεχνική προετοιμασία ενός σημαντικού έργου για την ανάπτυξη του Έβρου, που αφορά την ηλεκτροκίνηση του σιδηροδρομικού δικτύου Αλεξανδρούπολη-Μπουργκάς, θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Ηράκλειο

Ζευγάρι ηλικιωμένων κινδύνεψε να καεί ζωντανό χθες το απόγευμα, όταν πήρε φωτιά το σπίτι του στο χωριό Γέργερη του Ηρακλείου. Τους έσωσαν γείτονες που τους έβγαλαν από το φλεγόμενο σπίτι, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές.

Καβάλα

Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στη Βόρεια Ελλάδα εξαρθρώθηκε στην Καβάλα. Τέσσερις συλλήψεις. Άλλα δώδεκα άτομα ταυτοποιήθηκαν για τη δράση τους.

Χανιά

Έξι κρουαζιερόπλοια καταπλέουν αυτή την εβδομάδα στο λιμάνι της Σούδας. Με τις συγκεκριμένες αφίξεις, υπολογίζεται ότι ο αριθμός των επιβατών κρουαζιέρας που θα επισκεφτούν αυτή την εβδομάδα την πόλη μας, θα ξεπεράσει τα 10.000 άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα