Β. Αποστόλου: «Δεν θα χαθεί ούτε ευρώ από τις επιδοτήσεις»

11:05 15/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα χαθούν χρήματα από τις επιδοτήσεις λόγω των μειωμένων επιλέξιμων βοσκότοπων πήραν χθες από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων του νησιού, η αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Θεανώ Βρέντζου και κρητικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ που βρέθηκαν στην Αθήνα.
Στη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκε

και ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργος Αποστολάκης, συζητήθηκαν τα προβλήματα που παρατηρούνται και φέτος με τις επιλέξιμες βοσκήσιμες εκτάσεις, οι οποίες εμφανίζονται σημαντικά μειωμένες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την επίλυση του θέματος και διαβεβαίωσε ότι δεν θα χαθεί ούτε ευρώ από τα χρήματα που δικαιούνται οι κτηνοτρόφοι του νησιού.
Σήμερα πάντως είναι η τελευταία ημέρα ενεργοποίησης των δικαιωμάτων για τους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους καθώς τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ και τις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων. Από αύριο ως τις 11 Ιουλίου θα είναι δυνατή η εκπρόθεσμη ενεργοποίηση µε ποινή 3% επί της βασικής ενίσχυσης και 1% επί των συνδεδεµένων καθεστώτων για κάθε εργάσιµη µέρα καθυστέρησης υποβολής. (φωτ. Βασ. Σμπώκος)

Keywords
Τυχαία Θέματα