Βόλος: Άκαρπες οι ψηφοφορίες για ανάδειξη συμπαραστάτη του δημότη

21:40 6/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δεν αναδείχθηκε τελικά από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, συμπαραστάτης του δημότη, καθώς και οι δύο ψηφοφορίες που πραγματοποιήθηκαν ήταν άκαρπες. Κανείς από τους τέσσερις υποψηφίους δεν έλαβε τα δύο τρίτα των ψήφων του σώματος, δηλαδή 33. Σημειώνεται ότι πλέον ο δήμαρχος Βόλου θα αποφασίσει να θα εκδώσει νέα προκήρυξη ή θα επαναφέρει την ίδια στην επόμενη συνεδρίαση. Οι αντιπολιτεύσεις στην πλειοψηφία τους είχαν ήδη εκφράσει τις ενστάσεις τους για την προκήρυξη.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ.

Πατσιαντάς επισήμανε ότι ο συμπαραστάτης του δημότη μπορεί να κάνει και άλλο επάγγελμα, πλην αυτού του δικηγόρου, απλά επιβάλλεται να είναι πρότυπο κύρους. Επισήμανε ότι στην προκήρυξη που έκανε ο δήμος Βόλου τέθηκαν περιορισμοί κι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ακύρωσης της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας.

Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου δήλωσε ότι έτσι όπως εισάγεται το θέμα τίθεται ζήτημα εγκυρότητάς του, επισημαίνοντας ότι η προκήρυξη, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου δεν ανταποκρίνεται στις ισχύουσες διατάξεις καθώς ζητά συγκεκριμένη εμπειρία και ανακοίνωσε ότι οι σύμβουλοι της παράταξης θα απέχουν από την ψηφοφορία.

Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός πρότεινε το θέμα να έλθει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να υπάρχει γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα