Βόλος: Τιμήθηκαν οι εκφωνητές των παρελάσεων

12:54 27/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αμφιθέατρο Γιάννης Κορδάτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από το 3ο Γυμνάσιο Βόλου, τιμήθηκαν από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής, ο Γιώργος Τουφεξής και η Χρυσάνθη Βουτσά, οι συνταξιούχοι πια εκπαιδευτικοί , που εκφωνούν τις παρελάσεις που γίνονται στην παραλία του Βόλου, στις Εθνικές Επετείους. Τη βράβευση έκανε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ

Βόλου ο κ. Γιώργος Τουφεξής, συνταξιούχος εκπαιδευτικός β΄θμιας εκπαίδευσης από το 2008, η εκφώνηση των παρελάσεων αποτελεί ένα απειροελάχιστο χρέος απέναντι στην πατρίδα και στα ιερά πρόσωπα που διαμόρφωσαν τα γεγονότα που περιγράφονται. « Αισθανόμαστε συγκίνηση και καμάρι βλέποντας τα σημερινά παιδιά, μαθητές και μαθήτριες και τους στρατιώτες να παρελαύνουν με υπερηφάνια και παράλληλα παίρνουμε κι εμείς θάρρος για το δύσκολο σήμερα που περνάμε, αλλά και αισιοδοξία για το αύριο», επεσήμανε ο κ. Τουφεξής, συμπληρώνοντας ότι αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή για την σημερινή του βράβευση.

Από την πλευρά της η κ. Χρυσάνθη Βουτσά, συνταξιούχος εκπαιδευτικός β’βαθμιας εκπαίδευσης, τόνισε πως θεωρεί ύψιστη τιμή το γεγονός ότι η Β’βάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας και κατ΄επέκταση η Πολιτεία της εμπιστεύονται εδώ 20 χρόνια το μικρόφωνο της παρέλασης και κάθε φορά προσπαθεί να ανταποκριθεί με όλες της τις δυνάμεις. «Καταβάλλω προσπάθεια γιατί η συγκεκριμένη θέση εκτός από προετοιμασία, απαιτεί και αυτενέργεια, καθώς προκύπτουν καταστάσεις απρόβλεπτες και πάνω από όλα διακατέχομαι από συγκίνηση και παλμό και ίσως κάποιες φορές φτάνω σε υπερβολές στο ύφος μου, ίσως όμως και να το απαιτεί η μέρα…» είπε χαρακτηριστικά η κα Βουτσά.

Keywords
Τυχαία Θέματα