Ζάκυνθος: Καλοκαιρινή «πρωτιά» στις συλλήψεις στα Ιόνια νησιά

14:48 14/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ειδικό σχέδιο αστυνόμευσης των τουριστικών περιοχών των νησιών του Ιονίου, εφαρμόστηκε κατά την θερινή περίοδο από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων και τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Κερκύρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας.

Βασική παράμετρος του σχεδιασμού, ήταν η προληπτική διάσταση της αστυνομικής δράσης, έχοντας ως επιμέρους στοιχεία του, την αντιμετώπιση συγκεκριμένων παραβατικών συμπεριφορών.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της ΕΡΤ Ζακύνθου, πραγματοποιήθηκαν 203 αστυνομικές εξορμήσεις κατά την

διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν 2196 άτομα. Από τις συλλήψεις, 1043 έγιναν στη Ζάκυνθο, 373 στην Κεφαλονιά, 200 στη Λευκάδα και 580 στην Κέρκυρα.

Μάλιστα, δεν προκαλεί πλέον εντύπωση, το γεγονός, πως, για άλλη μία φορά, την αρνητική «πρωτιά» στις συλλήψεις στα Ιόνια νησιά, έχει η Ζάκυνθος.

Επίσης, μεταξύ άλλων ελέγχων και συγκεκριμένα για την εφαρμογή της τουριστικής νομοθεσίας, βεβαιώθηκαν 866 παραβάσεις πταισματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα και αφορούσαν την λειτουργία παραθεριστικών καταλυμάτων και συναφών επιχειρήσεων.

Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν 1.891 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κατά τους οποίους εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία σε 704 περιπτώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα