5 tips για το air fryer που θα σου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη

20:39 26/12/2021 - Πηγή: iPop

Η φριτέζα αέρος έχει μπει στις ζωές μας, αλλάζοντας τον τρόπο που μαγειρεύουμε και τρώμε. Μας έχει βοηθήσει να εξοικονομήσουμε χρόνο, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι μπορούμε να απολαμβάνουμε πεντανόστιμα και υγιεινά γεύματα μέσα σε πολύ λίγο χρόνο.

Με το air fryer μπορείς να απολαύσεις τρόφιμα σαν τηγανιτά, αλλά χωρίς να έχουν περάσει απ’ το τηγάνι, ενώ το τελικό πιάτο είναι χαμηλότερο σε θερμίδες και λιπαρά. Αν μόλις αγόρασες μια φριτέζα αέρος ή σκοπεύεις να το κάνεις, εδώ είναι μερικά πράγματα που χρειάζεται να ξέρεις ώστε να την αξιοποιήσεις

με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Χρήσιμες συμβουλές για την φριτέζα αέρος

Μην ξεχνάς ότι μπορείς να μαγειρέψεις και φυτικές πρωτεΐνες

Ναι, μπορείς να μαγειρέψεις και tofu στο air fryer! Εάν δεν σου αρέσει η υφή του, πίστεψέ μας θα το λατρέψεις όταν θα το γευτείς τραγανό! Βάλε σε μια μαρινάδα το tofu και στη συνέχεια ψήστο στην φριτέζα.

Να καθαρίζεις τη συσκευή μετά από κάθε χρήση

Το καλάθι του air fryer καθαρίζεται τόσο εύκολα και είναι κρίμα να το αφήνεις να μαζεύει τη βρωμιά επειδή απλά βαριέσαι! Έτσι κι αλλιώς σκέψου ότι έχεις να πλύνεις μόλις ένα σκεύος! Άλλωστε, εάν το αφήνεις βρώμικο, μπορεί με την πάροδο του χρόνου να αλλοιωθεί και η γεύση του φαγητού.

Marco Verch/ Flickr

Τι είναι το air fryer και γιατί θα αλλάξει τον τρόπο που μαγειρεύεις και τρως;

Γίνε δημιουργικός

Μην το έχεις απλά για να ψήνεις κοτόπουλο και να τηγανίζεις πατάτες! Φτιάξε τραγανό french toast, banana bread ή ακόμα και μάφιν! Και εννοείται πως στην φριτέζα αέρος θα κάνεις το καλύτερο ψάρι της ζωής σου!

Μην χρησιμοποιείτε σπρέι

Τα αντικολλητικά σπρέι περιέχουν συστατικά που μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στην επικάλυψη της φριτέζας. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο λάδι για να γίνει πιο τραγανό το φαγητό κι αυτό σου συστήνουμε να το κάνεις με μέτρο και σίγουρα πριν βάλεις το φαγητό για μαγείρεμα.

Μην υπεργεμίζεις το καλάθι

Μπορεί να είναι δελεαστικό να βάλεις όσο το δυνατόν περισσότερο φαγητό, αλλά θέλεις ο αέρας να μπορεί να κυκλοφορεί γύρω από όλα τα κομμάτια. Γι’ αυτό μην στοιβάζεις απλά κομμάτι φαγητού το ένα πάνω απ’ το άλλο, χωρίς να μπορεί να κυκλοφορήσει ο αέρας ενδιάμεσα.

Καλή μαγειρική!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 tips για το air fryer που θα σου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα