Αυτή η Εθνική δεν θα το χάσει ΠΟΤΕ! Το σήκωσε ξανά το… τιμημένο

22:20 4/7/2019 - Πηγή: iPop

Σ’ έναν αγώνα γιορτή για τον αθλητισμό, οι Legends της Ελλάδας και της Πορτογαλίας, επανέφεραν στις μνήμες (15 χρόνια μετά) τον αξέχαστο τελικό του Euro 2004, όταν η Εθνική, μας έβγαλε στους δρόμους για να πανηγυρίσουμε την «κατάκτηση» της Ευρώπης. Η επανάληψη του τελικού του Euro 2004, ήταν είχε, ξανά το ίδιο τελικό αποτέλεσμα.

Η Εθνική Ελλάδος, στην επανάληψη του τελικού του  Euro

2004, νίκησε την εθνική Πορτογαλίας με σκορ 2-1, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως η προσήλωση στο στόχο και η αποτελεσματικότητα είναι χαρακτηριστικά που σε κάνουν να κατακτήσης την κορυφή.

Ο αγώνας

Το πρώτο τέταρτο βρήκε τους Legends μας, να μπαίνουν δυνατά στον αγωνιστικό, δείχνοντας ότι θέλουν τη νίκη. Ωστόσο, οι Legends της Πορτογαλίας ήταν αυτοί που απείλησαν την ελληνική εστία, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντέκο στο 16ο λεπτό, που απέκρουσε σταθερά ο Αντώνης Νικοπολίδης.

Η Εθνική μας αντέδρασε, άμεσα, στην πρώτη απειλή των Πορτογάλων, με τον Κώστα Κατσουράνη να ανοίγει το σκορ στο 17ο λεπτό, στην κενή εστία του Βίτορ Μπαΐα.

Μετά την επίτευξη του τέρματος, οι Πορτογάλοι θρύλοι πήραν την πρωτοβουλία, ισοορροπώντας το παιχνίδι. Έκαναν κάποιες απόπειρες, για να απειλήσουν την ελληνική εστία, με τους Δέλλα, Καψή και Νικοπολίδη να στέκονται στο ύψος τους.

Το πρώτο ημίχρονο, τελείωσε με τις δύο ομάδες να κυκλοφορούν τη μπάλα και την Εθνική μας να μένει αλώβητη. Οι παίκτες του Όττο Ρεχάγκελ, όπως τότε μένουν πιστοί στα αμυντικά τους καθήκοντα και αποτελεσματικοί στις επιθετικές τους απόπειρες.

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έφερε τον Όττο Ρεχάγκελ να κάνει τις πρώτες του αλλαγές και να φρεσκάρει την ενδεκάδα των Legends μας. Η Εθνική μας και πάλι μπήκε δυνατά, με τους Πορτογάλους να βγάζουν άμεσα αντιδράσεις.

Η Εθνική μας, όμως, όπως και στο πρώτο ημίχρονο, απάντησε με γκολ στις απόπειρες των Πορτογάλων. Ο Άγγελος Χαριστέας, όπως, στη Λισαβόνα, εκμεταλλεύτηκε το λάθος Πορτογάλου τερματοφύλακα και σκόραρε το δεύτερο τέρμα για τη «γαλανόλευκη», στο 45′.

Μετά το δεύτερο τέρμα της Εθνικής μας, οι Πορτογάλοι πήραν τα ηνία και για λίγο δεν μείωσαν το σκορ, με την κεφαλιά του Έλντερ Ποστίγκα να περνάει λίγο έξω από τα δοκάρια του, Κώστα Χαλκιά. Το γκολ, όμως, δεν άργησε για τους Πορτογάλους στο 52 με τον Έλντερ Πόστιγκα να σκοράρει, αριστοτεχνικό σουτ.

Οι Legends μας και πάλι είχαν την απάντηση, καθώς στο 53ο λεπτό, ο Χαριστέας «μπούκαρε» στην περιοχή των Πορτογάλων και κέρδισε τον πέναλτι. Το πέναλτι δεν έγινε γκολ, διότι ο Τσιάρτας δεν κατάφερε να ευστοχήσει από τα 11 βήματα, αφού νικήθηκε από τον Πορτογάλο πορτιέρο.

Η μείωση του σκορ απέφερε ψυχολογική ανάταση στους Πορτογάλους, οι οποίοι αναζήτησαν και δεύτερο τέρμα με τους παίκτες του Όττο Ρεχάγκελ να αμύνονται άρτια στις απόπειρες ισοφάρισης των αντιπάλων.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα έκανε την εμφάνιση της – όπως ήταν λογικό – η κόπωση. Η Εθνική μας, όμως, συνέχισε το παιχνίδι της και στο 71ο λεπτό άγχωσε τον Πορτογάλο πορτιέρο με την απευθείας εκτέλεση φάουλ, από τον Άγγελο Μπασινά.

Το σφύριγμα της λήξης, ανέδειξε ξανά την Εθνική μας ομάδα νικήτρια! Όπως τότε στο Νταλούζ, σήμερα στη Ριζούπολη ξαναζήσαμε το θαύμα. Η Ελλάδα νίκησε την Πορτογαλία και ανάγκασε όλους τους Έλληνες να πανηγυρίσουν για τη νίκη των Πρωταθλητών Ευρώπης του 2004.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ!!

Ενδεκάδες

Ελλάδα Legends2004: Νικοπολίδης, Καψής, Δέλλας, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Μπασινάς, Γιαννακόπουλος, Καραγκούνης, Χαριστέας

Πορτογαλία Legends2004: Μπαΐα, Καρβάλιο, Πετίτ, Παουλέτα, Μιγκέλ, Νούνο Βαλέντε, Πέδρο Μέντες, Μανίς, Ντέκο, Έλντερ Ποστίγκα, Χόρχε Αντράντε

Το άρθρο Αυτή η Εθνική δεν θα το χάσει ΠΟΤΕ! Το σήκωσε ξανά το… τιμημένο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα