Spiegel: Κατασκοπεία ΟΗΕ και ΝΑΤΟ από τη Γερμανία

18:46 6/4/2016 - Πηγή: iPop

Νέες αποκαλύψεις κάνει το Der Spiegel σχετικά με την παρακολούθηση της γερμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών «BND». Συγκεκριμένα, το περιοδικό αποκαλύπτει ότι η BND κατασκόπευε Διεθνείς Οργανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ και ο ΟΗΕ, αλλά και συμμάχους.

Το περιοδικό τονίζει ότι ανάμεσα στις παρακολουθήσεις της γερμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ήταν και το γραφείο του Μπέντζαμιν Νετανιάχου

αλλά και Υπουργείο Εξωτερικών της Αμερικής.

Ακόμα στόχοι της BND υπήρξαν σύνδεσμοι του ΥΠΕΣ της Αυστρίας και του Βελγίου και του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας.

Σημειώνεται ότι το 2013 ο διοικητής της BND είχε λάβει εντολή να σταματήσουν οι παρακολουθήσεις σε συμμάχους του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Όμως «κάποια ευαίσθητα κυκλώματα επιλογής δεδομένων έμειναν ενεργοποιημένα».

Το περιοδικό επισημαίνει ότι η υπόθεση με τις παρακολουθήσεις είχε εξεταστεί το Φθινόπωρο από την Κοινοβουλευτική Ελεγκτική Επιτροπή του γερμανικού ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.

Το συμπέρασμα της έρευνας ήταν ότι η Υπηρεσία«έδωσε εξηγήσεις για μεγάλος μέρος των στόχων της, που βρέθηκαν στο επίκεντρο δίχως νομικά στηρίγματα και δίχως να έχει εγκριθεί σχετικό αίτημα».

2 παραρτήματα των εταιρειών «EUROCOPTER» και «EADS» παρακολουθούνταν επίσης από την BND.

Τέλος, το Der Spiegel υπογραμμίζει ότι η BND με δική της πρωτοβουλία προχώρησε επίσης στην κατασκοπεία κι άλλων Διεθνών Οργανισμών, όπως είναι το Πρόγραμμα Ελέγχου Ναρκωτικών των Ηνωμένων Εθνών, ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγικών Χωρών (OPEC), το ΔΝΤ, η NASA και η αμερικανική πολεμική αεροπορία.

The post Spiegel: Κατασκοπεία ΟΗΕ και ΝΑΤΟ από τη Γερμανία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα