To Time’s Up είναι η ζωντανή απόδειξη του πόσο εύκολα μπορεί κανείς να οδηγηθεί στην αυτοκαταστροφή

17:49 7/9/2021 - Πηγή: iPop

Φαντάζομαι πως θα έχεις διαβάσει κι εσύ σε πολλά ξένα αλλά και ελληνικά ειδησεογραφικά site για το σκάνδαλο που αφορά τον Οργανισμό Time’s Up. Αν δεν έχεις καταλάβει τι έχει συμβεί, μπορείς πολύ απλά να συνεχίσεις την ανάγνωση του συγκεκριμένου άρθρου γιατί θα σου εξηγήσουμε με πολύ απλό τρόπο όλη την ιστορία από την αρχή μέχρι το τέλος.

Για να ξεκινήσουμε, όμως, την αφήγηση τον γεγονότων, πρέπει να αρχίσουμε από τα βασικά. Τι είναι το Time’s Up; Το Time’s Up είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση που συγκεντρώνει χρήματα για την υποστήριξη

θυμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης και ιδρύθηκε την 1η Ιανουαρίου 2018, από διασημότητες του Hollywood, ως απάντηση στο φαινόμενο Weinstein και το κίνημα Me Too. Τι συμβαίνει, όμως, στο Time’s Up και γιατί κάλυψε το σκάνδαλο που ξέσπασε γύρω από τον Andrew Cuomo, τον κυβερνήτη της Νέα Υόρκης που κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση;

Ποιος είναι ο οργανισμός Time’s Up και τι κρύβεται πίσω από το σκάνδαλο του Andrew Cuomo;

O Andrew Cuomo υπηρετούσε ως 56ος Κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, μια θέση που κατείχε από το 2011, όταν το Δεκέμβριου του 2020 μια πρώην βοηθός του τον κατηγόρησε δημόσια ότι την παρενοχλούσε σεξουαλικά για χρόνια. 

“Μισώ που μερικοί άνδρες, όπως ο Cuomo κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους”, έγραψε ανάμεσα σε άλλα στη δημοσίευση της στο Twitter. Ενώ, αργότερα μίλησε για τις κατηγορίες αυτές αναλυτικά σε μια ανάρτηση στο blog της, στην οποία ανέφερε ότι ο Cuomo της έδωσε ένα ανεπιθύμητο φιλί στα χείλη στο γραφείο του, καθώς και ότι επανειλημμένα έκανε “εξευτελιστικές” σεξουαλικές παρατηρήσεις.

My first experience of workplace sexual harassment was when my mom got her first real office job after graduating from college when I was in high school.

She was so excited to be taken “seriously.” Her bossed isolated her and kissed her. She never had that type of job again.

— Lindsey Boylan (@LindseyBoylan) December 13, 2020

Τι προβλέπει το εργασιακό νομοσχέδιο για την παρενόχληση στον χώρο εργασίας

Τον Φεβρουάριο, μια άλλη πρώην βοηθός, η Charlotte Bennett, τον κατηγόρησε, επίσης, για σεξουαλική παρενόχληση. Ενώ δεν ισχυρίστηκε καμία φυσική επαφή, περιέγραψε “ακατάλληλες” συνομιλίες που περιλάμβαναν ερωτήσεις σχετικά με την προσωπική της ζωή. Είπε ότι αυτές οι συζητήσεις ήταν ο τρόπος του κυβερνήτη να την προσεγγίσει ώστε να συνάψουν σεξουαλική σχέση.

We have the facts. @NYGovCuomo broke federal & state law when he sexually harassed me & other current & former staff. I do not want an apology — I want accountability and an end to victim-blaming. NYS Assembly Speaker @CarlHeastie, it’s time you do the right thing: impeach him.

— Charlotte Bennett (@_char_bennett_) August 3, 2021

Μετά από αυτά τα δύο περιστατικά, η Γενική Εισαγγελέας της Πολιτείας, Letitia James, διόρισε στις 8 Μαρτίου 2021 ανεξάρτητους δικηγόρους για να ερευνήσουν αυτούς τους ισχυρισμούς. Η έκθεση τους σχετικά με την υπόθεση δημοσιεύθηκε, φέρνοντας τον Cuomo σε εξαιρετικά δεινή θέση. 

Ελληνικό #MeToo: Μια νέα σημαντική εξέλιξη δίνει φωνή στα θύματα

Η έρευνα διαπίστωσε ότι ο Κυβερνήτης Andrew Cuomo παρενόχλησε σεξουαλικά νυν και πρώην υπαλλήλους της Πολιτείας της Νέας Υόρκης επανειλημμένα, είτε με ανεπιθύμητα και μη συναινετικά αγγίγματα είτε κάνοντας πολυάριθμα προσβλητικά σχόλια σεξουαλικής φύσης, δημιουργώντας ένα εχθρικό εργασιακό περιβάλλον για τις γυναίκες.

Συνολικά 11 γυναίκες κατηγόρησαν τον Κυβερνήτη για παρενόχληση και τη δημιουργία τοξικού περιβάλλοντος στον χώρο εργασίας τους, γεγονός που τον οδήγησε στην παραίτησή του.

Το ερώτημα το οποίο γεννάται είναι το εξής: Πώς είναι δυνατό να προσπερνά κάτι τέτοιο ένας οργανισμός, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην καταπολέμηση των σεξουαλικών εγκλημάτων; Ειδικά όταν υπάρχουν φήμες που θέλουν το διοικητικό του συμβούλιο να βοηθά τον πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης;

Αρχικά, παραιτήθηκαν η CEO του, Tina Tchen και η επικεφαλής του νομικού του τμήματος, Roberta Kaplan. Τώρα, το ΔΣ διαλύεται. Το Σάββατο (4/9) η ομάδα υπεράσπισης θυμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης ανακοίνωσε πως και τα τέσσερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Time’s Up, συμπεριλαμβανομένων των διασημοτήτων Shonda Rhimes, Eva Longoria και Jurnee Smollett, θα αποχωρήσουν από τους ρόλους τους στον οργανισμό.

Getty Images

Παρενόχληση στην εργασία: Δωρεάν νομική υποστήριξη

“Τα μέλη του υπάρχοντος συμβουλίου θα παραιτηθούν τις επόμενες 30 ημέρες, δίνοντας τη δυνατότητα στον CEO μας να επαναπροσδιορίσει την ηγεσία του οργανισμού για να ανταποκριθεί στην αποστολή και τις ανάγκες του”, ανέφερε το Time’s Up σε δήλωση. “Καθώς το κάνουμε αυτό, δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι το TIME’S UP έχει επαρκείς οικονομικούς πόρους για να κάνει το σημαντικό έργο του”.

Τα νέα μέλη θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες 30 ημέρες, τέσσερις μόνο θα παραμείνουν ως τότε, οι Ashley Judd, Colleen DeCourcy, Raffi Freedman-Gurspan και Gabrielle Sulzberger, για να γίνει μια ομαλή μετάβαση.

Επιπλέον, η γενική εισαγγελέας της πολιτείας Letitia James διαπίστωσε ότι η πρόεδρος του TIMES-UP Roberta Kaplan βοήθησε τον κυβερνήτη όταν κατηγορήθηκε για παρενόχληση από την πρώην υπάλληλό του Lindsay Boylan.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TIME'S UP (@timesupnow)

Αυτό ώθησε μια ομάδα επιζώντων σεξουαλικής επίθεσης να γράψουν μια ανοιχτή επιστολή στο διοικητικό συμβούλιο του Times Up, κατηγορώντας τους ότι εγκατέλειψαν τους “ανθρώπους που υποτίθεται ότι θα υπερασπιζόταν”.

Η βία δεν είναι απλά ένα κοινωνικό φαινόμενο. Ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης αναλύει στο iPop.gr την ψυχολογία του θύτη και του θύματος που έχει υποστεί παρενόχληση στον εργασιακό χώρο

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να βλέπουμε τέτοιου είδους οργανισμούς να μάχονται υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να υποστηρίζουν τις γυναίκες, δίνοντάς τους φωνή σε μια εποχή όπου η σεξουαλική παρενόχληση και τα θύματα οικογενειακής βίας αυξάνονται διαρκώς. Είναι πολύ λυπηρό, όμως, να βλέπουμε οργανώσεις, όπως το Time’s Up, να εμπλέκονται σε πολιτικά σκάνδαλα, χάνοντας τον στόχο τους, που είναι μόνο να σταθούν δίπλα στους ανθρώπους όλου του κόσμου. Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε αυτή την κρίση ως μια ευκαιρία για πραγματική εξέλιξη και αλλαγή;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο To Time’s Up είναι η ζωντανή απόδειξη του πόσο εύκολα μπορεί κανείς να οδηγηθεί στην αυτοκαταστροφή εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Time’s Up,