To Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Κάιρο

15:54 22/1/2016 - Πηγή: iPop

Στην επίσημη ανάληψη της ευθύνης για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στο Κάιρο, σκοτώνοντας συνολικά δέκα άτομα, προχώρησε το Ισλαμικό Κράτος.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στα social media, το Ισλαμικό Κράτος, υποστηρίζει πως μαχητές του ευθύνονται για την τρομοκρατική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε έξι αστυνομικούς κι ακόμα τέσσερα άτομα, στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Islamic State claims responsibility for Cairo attack that killed nine https://t.co/XtpB04UCK0

Reuters World (@ReutersWorld) January 22, 2016

Νωρίτερα το αιγυπτιακό Υπουργείο Εσωτερικών σε δήλωσή του υποστήριξε πως βόμβα τοποθετήθηκε από την Μουσουλμανική Αδελφότητα μαχητών και ενεργοποιήθηκε όταν οι δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να εισβάλλουν στο κτίριο, όπου τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός.

At least 6 killed in an explosion in #Egypt, during a police raid on an apartment believed to be a terrorist hideouthttps://t.co/Kq7ogMUTYp

— CCTVNEWS (@cctvnews) January 22, 2016

EGYPT: ISIS has claimed responsibility for last night’s attack in #Giza, #Cairo which killed 10 policemen. – @TRACterrorism

— Conflict News (@Conflicts) January 22, 2016


Σημειώνεται πως Ισλαμιστές αντάρτες έχουν εντείνει τις επιθέσεις εναντίον Αιγύπτιων στρατιωτών και αστυνομικών, με εκατοντάδες θύματα και τραυματίες, να βρίσκονται στο συνολικό απολογισμό των ένοπλων επιθέσεων.

#ISIS claims responsibility for #Cairo bomb attack https://t.co/9dLzBmxGB4 pic.twitter.com/X3u77H2yHp

— Al Arabiya English (@AlArabiya_Eng) January 22, 2016

Οι αιγυπτιακές αρχές ασφαλείας, ενόψει της 5ης επετείου από τότε που ανετράπη η κυβέρνηση του Hosni Mubarak, έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας σε όλη τη χώρα, υπό το φόβο εκδήλωσης επεισοδίων, ενώ την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση του Abdel Fattah el-Sisi αρνείται τις κατηγορίες ανθρωπιστικών οργανώσεων που τον κατηγορούν για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αίγυπτο, οι οποίες κλιμακώνουν τις εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή.

photo:Reuters

The post To Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Κάιρο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα