Συνομιλία Τσίπρα- Πούτιν με θέμα το προσφυγικό- Πάνω από 40.000 οι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα πρόσφυγες

11:17 10/3/2016 - Πηγή: iPop

Στους χίλιους ανέρχονται οι πρόσφυγες οι οποίοι αναμένεται να μεταφερθούν εντός της ημέρας από τον Πειραιά σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας. Πρόκειται για μια προσπάθεια αποφόρτισης των επιβατικών σταθμών του λιμανιού του Πειραιά όπου βρίσκονται 4.000 άτομα. Την ίδια στιγμή ασφυκτική παραμένει η κατάσταση στην Ειδομένη όπου καρτερικά αναμένουν πίσω από τον συρμάτινο φράχτη χιλιάδες απελπισμένα άτομα.

Να τονισθεί πως

την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως επιβεβαιώνει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, αντικείμενο της συζήτησης των δύο αντρών αποτέλεσαν οι περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στο Συριακό και το Προσφυγικό. Παράλληλα, συζητήθηκαν και θέματα τα οποία ήταν σχετικά με το αφιερωματικό έτος Ελλάδας – Ρωσίας, και τις νέες ευκαιρίες που δημιουργούνται για την ανάπτυξη των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Τέλος, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού επισημαίνει ότι συζητήθηκαν οι οικονομικές και ενεργειακές σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο των Τρικάλων, Δημήτρη Παπαστεργίου, που μίλησε στην εκπομπή Live U της Πόπης Τσαπανίδου στην πόλη του θα μεταφερθούν 300 πρόσφυγες.

Όπως επιβεβαίωσε ο Δήμαρχος υπάρχουν οι υποδομές για να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες και δήλωσε ότι έχει ενημερωθεί ότι η φιλοξενία τους θα κρατήσει μία εβδομάδα με δέκα ημέρες.

Οι πρόσφυγες οι οποίοι θα αποχαιρετήσουν τον Πειραιά θα μεταφερθούν εν συνεχεία στη Λάρισα, τον Βόλο αλλά και την Καρδίτσα.

Σύμφωνα με πηγές από την περιφερειακή ενότητα του Πειραιά, στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται μέσα στην ημέρα να φτάσουν 11 πούλμαν τα οποία θα παραλάβουν περίπου 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες για να τους μεταφέρουν σε κατασκήνωση στον Αγ. Αντρέα στη Νέα Μάκρη, και ξενοδοχεία που έχουν διατεθεί στις Θερμοπύλες, αλλά και σε διαμορφωμένο κέντρο στα Τρίκαλα.

Πολλοί βέβαια, είναι αυτοί που αν και υποφέρουν αρνούνται να μετακινηθούν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος τόνισε σε δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης:

Από την πρώτη στιγμή που το λιμάνι του Πειραιά ορίστηκε ως ένας τόπος προσωρινής παραμονής προσφύγων και μεταναστών υπάρχει άριστη συνεργασία του κεντρικού λιμεναρχείου του Πειραιά, των αρμόδιων υπηρεσιών της ελληνικής αστυνομίας, των εθελοντών και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενταθεί σε τέτοιο βαθμό και δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα από πλευράς τάξης και ασφάλειας. Οι περιπολίες στελεχών είναι συνεχείς. Τα στελέχη του λιμεναρχείου επεμβαίνουν συνεχώς, προκειμένου να μπορέσουν να διαχειριστούν ακόμα και λειτουργικά προβλήματα των ανθρώπων αυτών

Ο υπουργό Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσας, σημειώνει πως τις τελευταίες ημέρες, καταγράφονται αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία, ενώ κατά τη διάρκεια συνέντευξης του επιβεβαίωσε ότι στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται 4.000 πρόσφυγες.

Εστιάζοντας στην Ειδομένη ο Υπουργός τόνισε πως έχει μετατραπεί σε «κόλαση επό Γης».

Να τονισθεί πως μεγάλο αλαλούμ που επικρατεί στους κόλπους της Κυβέρνησης λόγω του προσφυγικού.

Αν και το μεσημέρι της Τετάρτης γινόταν λόγος για 35.000 πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας το πρωί της Τετάρτης, ο εκπρόσωπος Τύπου του συντονιστικού Γιώργος Κυρίτσης αποκάλυψε ότι πλέον μιλάμε για 42.000 πρόσφυγες.

Όπως επισήμανε ο Γ. Κυρίτσης:

«Περίπου 10.000 στα νησιά, άλλοι 10.000 στην Αττική και 20.000 στην υπόλοιπη χώρα».

Υποφέρουν στην Ειδομένη

Αδιέξοδο έχουν μπροστά τους οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στην Ελλάδα, μετά την απόφαση των χωρών της βαλκανικής οδού να κλείσουν ερμητικά τα σύνορά τους. Ακόμα μια νύχτα κόλασης στην Ειδομένη με πλημμυρισμένες σκηνές και άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Όπως αναφέρουν ΜΚΟ, κάθε μέρα νοσηλεύονται στα τοπικά νοσοκομεία δεκάδες βρέφη και παιδιά που υποφέρουν από τις αρρώστιες, αποτέλεσμα των άσχημων συνθηκών διαβίωσης, των άθλιων συνθηκών υγιεινής και της μεγάλης ταλαιπωρίας.

Περισσότεροι από 13.000 πρόσφυγες βρίσκονται στον καταυλισμό στην Ειδομένη, περιμένοντας το άνοιγμα των συνόρων, που όμως δεν αναμένεται να γίνει σύντομα.

Σημείωση!

Από τις 07:30 της 09/03/2016 έως τις 07:30 της 10/03/2016 διεσώθησαν 1331 αλλοδαποί πρόσφυγες σε 25 περιστατικά έρευνας και διάσωσης στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Χίου, Σάμου και Κω.

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Συνομιλία Τσίπρα- Πούτιν με θέμα το προσφυγικό- Πάνω από 40.000 οι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα πρόσφυγες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα