Αυτοί είναι οι παράγοντες που συμβάλλουν στην καλή υγεία του σκύλου σου

14:04 23/2/2021 - Πηγή: iPop

Η υγεία του σκύλου σου είναι πολύ σημαντική, το ξέρεις καλά αυτό και πρέπει να τον φροντίζεις αρκετά, ώστε να παραμείνει υγιής και να μην αποκτήσει προβλήματα υγείας.

Όπως φροντίζεις τη δική σου υγεία, που ελπίζουμε ότι το κάνεις, έτσι πρέπει να προσέχεις και την υγεία του σκύλου σου κι ίσως ακόμα περισσότερο, γιατί δεν μπορεί να σου πει με λόγια αν πονάει και πού. Έτσι λοιπόν, πρέπει εσύ να έχεις το νου σου στο τι χρειάζεται και να του δίνεις σημασία, για να έχεις ένα υγιές και χαρούμενο κατοικίδιο. Ποιοι οι παράγοντες,

λοιπόν, που συμβάλλουν στην καλή υγεία του σκύλου σου;

Διατροφή

Οι διατροφικές συνήθειες του σκύλου σου είναι πολύ πιο σημαντικές απ’ όσο νομίζεις, αφού μεταξύ άλλων επηρεάζεται η υγεία, το βάρος του, η λειτουργία του εντέρου. Μην ξεχνάς πως η παχυσαρκία ή η απότομη μείωση βάρους μπορεί να υποδεικνύει σοβαρά προβλήματα υγείας. Είναι πολύ σημαντικό να παρατηρείς πώς ανταποκρίνεται ο σκύλος σου στο φαγητό που του δίνεις κι αν οι συνήθειες και η όρεξή του αλλάζουν χωρίς λόγο, ενώ η αλλαγή στην τροφή πρέπει να γίνεται πάντα σταδιακά για το καλό του τετράποδου φίλου σου.

Σωματική άσκηση

Η γυμναστική είναι επίσης σημαντική για το σκυλάκι σου, το οποίο είναι καλό να βγαίνει έξω βόλτες, να παίζει, να τρέχει και να μην κάθεται όλη μέρα. Φυσικά και το πόσο θα ασκηθεί σωματικά εξαρτάται και από την ηλικία, το μέγεθος και τη ράτσα του. Αν δεις, όμως, κάποια ξαφνική αλλαγή στη διάθεσή του για παιχνίδι, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις με τον κτηνίατρό σου.

Τρόποι να διατηρήσεις την ψυχική υγεία του σκύλου σου

Unsplash/ Joe Caione Κτηνιατρική φροντίδα

Μην ξεχνάς πόσο σημαντικός είναι ο κτηνίατρος για τον σκύλο σου. Μην αμελείς την επίσκεψη στον κτηνίατρο, η οποία πρέπει να γίνεται τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο, αν το σκυλάκι σου δεν αντιμετωπίζει κάποιο θέμα υγείας. Οφείλεις να θυμάσαι, λοιπόν, τα ραντεβού και τον εμβολιασμό του, ενώ θα πρέπει να επικοινωνείς μαζί του κι όταν βλέπεις ύποπτα σημάδια και αλλαγές στην όρεξη και τη διάθεσή του, που θα μπορούσαν να προμηνύουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Πότε πρέπει να πας τον σκύλο σου στον κτηνίατρο -Σημάδια SOS

Υγιεινή

Όσο κι αν αρέσει στον σκύλο σου να τρίβεται στα χώματα και στα φυτά, πρέπει να θυμάσαι πως η υγιεινή του είναι πολύ σημαντική για την εν γένει υγεία του. Πλύσιμο, βούρτσισμα, κούρεμα δεν πρέπει να αμελούνται, ώστε αφενός ο σκύλος σου να είναι καθαρός και αφετέρου υγιής.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτοί είναι οι παράγοντες που συμβάλλουν στην καλή υγεία του σκύλου σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα