Αγρότες και αστυνομία ετοιμάζουν τα μπλόκα τους για την Παρασκευή

08:23 11/2/2016 - Πηγή: iPop

Με τους αγρότες αλλά και την αστυνομία να ετοιμάζουν τα μπλόκα τους ενόψει της έλευσης των πρώτων την Παρασκευή στην Αθήνα, στα χέρια της Κυβέρνησης βρίσκονται τα αιτήματα των μπλόκων που είναι ανοιχτά σε διάλογο.

Το μεγαλύτερο μέρος των αγροτών δήλωσε απογοητευμένο από τις χθεσινές δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού, καθώς περίμεναν κάτι πιο συγκεκριμένο.

Σ’ αυτό το πλαίσιο κάνουν εντατικές

προετοιμασίες καθώς την Παρασκευή είναι η κρίσιμη ημέρα που έρχονται στην Αθήνα, ενώ διαμηνύουν πως θα κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα.

Έκκληση για διάλογο έκανε όμως και ο Νίκος Παππάς το βράδυ της Τετάρτης λέγοντας:

«Θα πρέπει και οι αγρότες να καταλάβουν ότι είναι καλό για την κοινωνία να περάσουμε σε ένα ενιαίο σύστημα κανόνων. Οι Θεσμοί πρότειναν το καλοκαίρι αυτή η εξίσωση να γίνει άμεσα. Τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ περισσότερο αρνητικά και σε μικρότερο διάστημα. Σαν κοινωνία πρέπει να βάλουμε το δάχτυλο στην πληγή που λέγεται ασφαλιστικό σύστημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 51% των νοικοκυριών στην Ελλάδα έχει ως εισόδημα μία σύνταξη. Γίνεται μία ρύθμιση συνολική, που έχει και μία ρήτρα ανάπτυξης. Υπάρχουν κι άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως οι μισθωτοί, οι οποίες επιδοτούν μέσω του προϋπολογισμού… Με ψυχραιμία κάνουμε έκκληση στον διάλογο».

Θυμίζουμε ότι η ΕΛΑΣ ετοιμάζει σχέδιο για να εμποδίσει τα τρακτέρ στο Σύνταγμα.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το σχέδιο που ετοιμάζει η ΕΛΑΣ για να μην επιτρέψει τα τρακτέρ να φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος να αφορά τρεις ομόκεντρους κύκλους με κέντρο την πλατεία Συντάγματος.

Κύκλος 1: Πιάνει από τη Θεσσαλία μέχρι τα όρια του νομού Αττικής.Σύμφωνα με το σχέδιο οι αστυνομικοί σε επικοινωνία με τους αγρότες θα οδηγήσουν τα τρακτέρ εκτός εθνικού δικτύου από επαρχιακούς δρόμους ή την παλιά εθνική οδό.Κύκλος 2: Πιάνει από τα διόδια Αφιδνών, Ελευσίνας και το λιμάνι του Πειραιά μέχρι το λεγόμενο μικρό δακτύλιο του κέντρου της Αθήνας. Σ’ αυτό το σημείο υπάρχει απόλυτη απαγόρευση της εισόδου σε τρακτέρ.Κύκλος 3: Η πλατεία Συνάγματος και οι δρόμοι εντός που μικρού δακτυλίου που οδηγούν σ αυτό. Ισχυρές δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ και διμιρίες των ΜΑΤ θα απαγορεύουν την κίνηση σ’ όλα τα οχήματα.

The post Αγρότες και αστυνομία ετοιμάζουν τα μπλόκα τους για την Παρασκευή appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα