Αν θες το μωρό σου να μιλήσει πιο σύντομα, βάλτου μουσική!

20:22 26/4/2016 - Πηγή: iPop

Πολλοί γονείς αναρωτιούνται γιατί το μωρό τους καθυστερεί να πει τις πρώτες του λέξεις και από τι εξαρτάται το πότε θα μιλήσει πρώτη φορά το κάθε παιδί.

Νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα προτείνει ότι τα μωρά που ασχολούνται με τη μουσική μιλάνε πιο σύντομα σε σύγκριση με εκείνα που ασχολούνται απλώς με άλλα παιχνίδια.

Οι ερευνητές από τις ΗΠΑ εξέτασαν μωρά εννέα μηνών που έπαιζαν με παιχνίδια και φορτηγά με άλλα στων οποίων το παιχνίδι περιείχε και την παραγωγή κάποιου ρυθμού.

Διαπίστωσαν ότι η ομάδα των παιδιών

που ήρθαν σε επαφή με τη μουσική είχαν μεγαλύτερη δραστηριότητα στην περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με την εκμάθηση της γλώσσας.

Αυτό σημαίνει ότι η έγκαιρη μουσική εμπειρία μπορεί να έχει μια πιο σφαιρική επίδραση στις γνωστικές δεξιότητες.

Η μελέτη ήταν μικρή με τη συμμετοχή μόλις 39 μωρών και των γονιών τους.

20 παιδιά άκουγαν μουσική ενώ προσπαθούσαν να παράγουν κάποιο ρυθμό με τη βοήθεια των γονιών τους. Τα υπόλοιπα παιδιά συμμετείχαν επίσης σε ενεργές δραστηριότητες, οι οποίες, ωστόσο, δεν περιελάμβαναν το στοιχείο της μουσικής.

Η συγκεκριμένη έρευνα πάει ένα βήμα παραπέρα την άποψη για το πόσο θετική είναι για ένα παιδί η εκμάθηση της μουσικής, η οποία θα έχει μακροπρόθεσμα οφέλη στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του.

Photo: iStock

The post Αν θες το μωρό σου να μιλήσει πιο σύντομα, βάλτου μουσική! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα