Ανοίγει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς άνω των 85 ετών – Ποια είναι η διαδικασία και πότε ξεκινάνε

13:48 10/1/2021 - Πηγή: iPop

Από αύριο Δευτέρα 11/1/2021 ανοίγει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των άνω των 85 ετών. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη διαδικασία και πότε ξεκινάει η δεύτερη φάση.

Ανοίγει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς

Στις 20 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί επίσημα η πρώτη φάση εμβολιασμών του σχεδίου “Ελευθερία” με τους υγειονομικούς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να έχουν εμβολιαστεί. Τη Δευτέρα 11/1/2021 ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού για τους εμβολιασμούς. Σύμφωνα με τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών στις 20/1/2021

ξεκινά η δεύτερη φάση των εμβολιασμών.

Κριτήρια για τους εμβολιασμούς

Προκειμένου να ενημερωθεί ο πολίτης αν ανήκει σε κάποια από τις ομάδες προτεραιότητας μπορεί να διενεργήσει με δύο από τους κάτωθι τρόπους:

Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr και τη web/mobile εφαρμογή. Αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον 5-ψήφιοκωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034). Προγραμματισμός ραντεβού

Εάν ο πολίτης έχει εγγραφεί στο πρόγραμμα άυλη συνταγογράφηση τότε θα του έρχεται ένα μήνυμα στο κινητό στο οποίο θα πρέπει προκειμένου να δώσει επιβεβαίωση:

Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr. Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034. Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.

Ο πολίτης θα λαμβάνει έναν μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Επιπρόσθετα μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός. Τρεις μέρες πριν την ημερομηνία του ραντεβού του στέλνετε ένα μήνυμα υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κλπ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.

Τέλος, ο πολίτης θα δίνει τον κωδικό-αριθμό ραντεβού ή το QR Code και το ταυτοποιητικό στοιχείο (ταυτότητα, διαβατήριο κλπ.), στο προσωπικό των Κέντρων Εμβολιασμού. Το προσωπικό, αξιοποιώντας την εφαρμογή ραντεβού στα tablets, θα σαρώνει το QR Code ή θα αναζητά με βάση τον κωδικό-αριθμό το ραντεβού και θα το επιβεβαιώνει.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ανοίγει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς άνω των 85 ετών – Ποια είναι η διαδικασία και πότε ξεκινάνε εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα