Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στο Μιλάνο

14:31 28/12/2015 - Πηγή: iPop

Σε απαγόρευση της κυκλοφορίας, προχώρησαν οι αρχές στο Μιλάνο της Ιταλίας, εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Η απαγόρευση των ΙΧ αυτοκινήτων, τέθηκε σε ισχύ από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και θα ισχύσει μέχρι και επαναληφθεί και για τις δύο επόμενες ημέρες.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται τα ταξί και τα οχήματα πολλαπλών χρήσεων.

Όπως τονίζεται από τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης, αιτία

της λήψης του εν λόγω μέτρου, είναι οι αυξημένες τιμές ρύπων, που παρατηρήθηκαν στην ιταλική πόλη, που σε συνδυασμό με τις κλιματικές αλλαγές, επιβαρύνουν περισσότερο την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Υπενθυμίζουμε πως προκειμένου να ενθαρρύνουν τους πολίτες στη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα, πως για όλη την ημέρα θα μπορεί κανείς να αγοράζει ένα εισιτήριο κόστους 1,5 ευρώ και να το χρησιμοποιεί σε όλες τις μεταφορές του.

Παράλληλα, σε μια άλλη πόλη της Ιταλίας, στο Τορίνο, ο δήμαρχος ανακοίνωσε την αύξηση μέτρων για την μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων, μέσω μειωμένων εισιτηρίων για τα ΜΜΜ στην πόλη, προκειμένου να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους.

Ο Ιταλός υπουργός περιβάλλοντος Τζιάν Λούκα Γκαλλέττι δηλώνει σχετικά με το ζήτημα:

Πρέπει να ετοιμάσουμε μια ενιαία, συντονισμένη απάντηση. Η κατάσταση αυτή εκτάκτου ανάγκης η οποία και δημιουργήθηκε σε διάφορες πόλεις μας, μπορεί να διαρκέσει, δυστυχώς, για αρκετό καιρό και να ξαναπαρουσιαστεί και στο μέλλον.

The post Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στο Μιλάνο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα