Ασταθές το πολιτικό σκηνικό στην Βενεζουέλα

09:34 5/1/2016 - Πηγή: iPop

Η αντιπολίτευση διατηρεί την πλειοψηφία των εδρών του Κοινοβουλίου στη Βενεζουέλα και σήμερα είναι η ιστορική μέρα κατά την οποία αναλαμβάνει τα καθήκοντά της.

«Τραπέζι Δημοκρατικής Ενότητας» το όνομα της αντιπολίτευσης που από σήμερα μπορεί να υπερηφανεύεται για τις 112 έδρες που έχει στην Βουλή.

Παρά τις εντάσεις που υπάρχουν και τις δύο πλευρές- Κυβέρνηση και αντιπολίτευση- να καλούν για διαδηλώσεις, ο Μαδούρο

διαβεβαίωσε πως οι βουλευτές θα αναλάβουν τα ηνία με ειρηνικό τρόπο.

«Έδωσα επίσημες διαταγές στον υπουργό Εσωτερικών Γκονσάλες Λόπες να ληφθούν όλα τα μέτρα για να υπάρξει εγγύηση ότι η Εθνοσυνέλευση θα αναλάβει ειρηνικά καθήκοντα, σε πλήρη ηρεμία», ήταν τα λόγια του Μαδούρο.

Παρόλα αυτά, η νομική ανασφάλεια επηρεάζει την πολιτική αστάθεια στην Βενεζουέλα, καθώς τρεις βουλευτές της αντιπολίτευσης και ένας τσαβιστής δεν μπορούν να αναλάβουν προσωρινά τα καθήκοντά τους, έπειτα από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Ο νέος Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, ωστόσο, – που εξέλεξε η αντιπολίτευση- διαβεβαίωσε πως «και οι 112 βουλευτές θα βρίσκονται σήμερα στο Κοινοβούλιο. Καμιά γραφειοκρατική απόφαση και ακόμη λιγότερο αυτή που ελήφθη από ένα σώμα που στερείται πλήρως νομιμότητας εξαρχής, δεν μπορεί να διαταράξει ούτε να κλέψει τη λαϊκή βούληση».

Ρόλο κλειδί το επόμενο διάστημα ανάμεσα στις πολιτικές αντιπαραθέσεις αναμένεται να έχει ο στρατός, ο οποίος θα παρέμβει προκειμένου να κυλήσουν όλα ομαλά.

The post Ασταθές το πολιτικό σκηνικό στην Βενεζουέλα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα