Δεν είναι στη φαντασία σου: Τα μαλλιά σου πονάνε και αυτός είναι ο λόγος

11:23 25/10/2019 - Πηγή: iPop

Σίγουρα νιώθεις τα πόδια σου να πονάνε όταν περπατάς με τις ώρες ή όταν τρέχεις. Αλλά γίνεται να υπάρχει πόνος στα μαλλιά; Ναι, συμβαίνει στην πραγματικότητα και όχι μόνο στο μυαλό σου. 

Υφίσταται ο πόνος στα μαλλιά;;; Και πώς μπορείς να απαλλαγείς από αυτόν;; Αν έχεις παρατηρήσει ποτέ ότι το τριχωτό της κεφαλής σε πονά, σαν τα μαλλιά σου να ευθύνονται για αυτό, λες και είναι βαριά και επώδυνα… τότε μπορεί πράγματα να ευθύνονται τα μαλλιά σου.

Ο πόνος στα μαλλιά πιθανότατα οφείλεται σε συσσώρευση ελαίων

στη βάση της τρίχας, που με τη σειρά τους προάγει την υπερβολική ανάπτυξη ελαίων, μικροβίων μερικές φορές και φλεγμονών στο τριχωτό της κεφαλής.

Ο κύριος λόγος πίσω από αυτό, είναι ότι δεν λούζεις τα μαλλιά σου τόσο συχνά όσο χρειάζεται ή τόσο βαθιά όσο απαιτείται, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν σε αυτό.

Σύμφωνα με hairstylist διασήμων, υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτόν τον πόνο που νιώθεις στο τριχωτό της κεφαλής, μεταξύ των οποίων μπορεί να είναι η υπερβολική χρήση dry shampoo, οι αλλαγές στον καιρό και μερικές φορές το νερό με το οποίο πλένεις τα μαλλιά σου.

Photo: unsplash/KaLisa Veer

Μαλλιά, δέρμα, χείλη: Το ελαιόλαδο μπορεί να κάνει όντως θαύματα!

Ο πόνος στα μαλλιά… έχει κάποια λύση;

Η πιο εύκολη λύση είναι να λούσεις καλά τα μαλλιά σου και σε βάθος, να ξεπλύνεις καλά και να επαναλάβεις. Ωστόσο, αν βιώνεις αυτόν τον πόνο συχνά-πυκνά υπάρχουν κι άλλες λύσεις.

Αρχικά, μπορείς να ρωτήσεις τον κομμωτή σου καθώς ίσως έχει να σου προσφέρει συγκεκριμένα προϊόντα που θα κάνουν καλό στον δικό σου τύπο τρίχας και θα σε ανακουφίσουν!

Παράλληλα, όταν πλένεις τα μαλλιά σου, θα πρέπει με τα δάχτυλά σου να κάνεις scrub (υπάρχουν και ειδικά, οικονομικά προϊόντα), να εμβαθύνεις και να μην εστιάζεις μόνο στα επιφανειακά.

Photo: Element5 Digital/ UnsplashΠώς να πλένεις σωστά τα μαλλιά σου;Πρώτος και χρυσός κανόνας είναι πως δεν πρέπει να βάζεις έναν τόνο σαμπουάν. Μην το παρακάνεις με το σαμπουάν απλά λούσου δύο φορές, καθώς δεν σημαίνει πως όσο περισσότερο προϊόν βάζει, τόσο πιο καθαρά θα είναι.Δεύτερο και εξίσου σημαντικό είναι πως πρέπει να τα ξεπλύνεις πολύ καλά και σχολαστικά. Το νερό είναι αυτό που αφαιρεί τη βρώμα και όχι το σαμπουάν!Επίσης, μην χρησιμοποιείς τα νύχια σου όταν πλένεις το κεφάλι σου και μην κάνεις μασάζ στο κρανίο πολύ δυνατά. Πρέπει να ασκήσεις λίγη πίεση και η βρώμα θα φύγει μην ανησυχείς!Διαβάστε επίσης:

Αυτό που έχουν ανάγκη τα μαλλιά σου βρίσκεται στο μπαλκόνι σου!

Photo: Unsplash/Ivan Jevtic

Το άρθρο Δεν είναι στη φαντασία σου: Τα μαλλιά σου πονάνε και αυτός είναι ο λόγος εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα