«Εάν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός γυρίζουμε σε καθεστώς με μη αδειοδοτημένα κανάλια» (Video)

10:47 19/10/2016 - Πηγή: iPop

Τη δική του απάντηση μετά την απόφαση του ΣτΕ ότι οι προσφυγές των καναλιών είναι παραδεκτές έδωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του ΣτΕ και το ενδεχόμενο να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος είπε στην ΕΡΤ:

Εάν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός γυρίζουμε σε καθεστώς με μη αδειοδοτημένα κανάλια

Αναφορικά με το ΕΣΡ και στην στάση της Νέας Δημοκρατίας, ο Υπουργός τόνισε πως «η ΝΔ

έχει εγκλωβιστεί στη παγίδα της απόφαση να μην συμμετάσχει στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Θα ήταν καλό για τη Δημοκρατία μας να προσαρμοστεί στη πραγματικότητα».

Σχετικά με την έρευνα εις βάρος του αντιπροέδρου του ΣτΕ, ο κ. Παππάς επισήμανε πως «είναι ανήθικο τις όποιες εξελίξεις να τις συνδέουν με τις προσωπικές στιγμές του οποιουδήποτε. Δεν αφορούν κανέναν, να μείνουν έξω από την αντιπαράθεση».

Δέχονται πιέσεις οι δικαστές από επιχειρηματικά συμφέροντα; Είναι προφανές ότι υπάρχουν αυτά τα συμφέροντα. Τα δελτία ειδήσεων δεν ασχολούνται με την ενημέρωση των πολιτών, αλλά με την υπεράσπιση των συμφερόντων των επιχειρηματιών

Το πρόβλημα τη ΝΔ

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε πως το πρόβλημα με την αξιωματική αντιπολίτευση είναι ότι εμφανίζεται ουραγός αυτών των συμφερόντων. «Άλλαξε το παράδειγμα των σχέσεων διαπλοκής με την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει το καθεστώς νομιμότητας με τη χορήγηση προηγούμενης άδειας, σύμφωνα με το Σύνταγμα. Έχει υπάρξει ένα τηλεοπτικό παρακράτος, η κυβέρνηση κι εγώ έχουμε υποστεί επιθέσεις».

Πάντως, ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει επαναφορά της τροπολογίας για άμεσο κλείσιμο των καναλιών πριν εξαντληθούν τα περιθώρια για συγκρότηση του ΕΣΡ.

Διαβάστε ακόμα:

Μαξίμου: Να μην προδικάζουν και θριαμβολογούν κάποιοι για το αποτέλεσμα του ΣτΕ

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post «Εάν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός γυρίζουμε σε καθεστώς με μη αδειοδοτημένα κανάλια» (Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα