Είσαι πιο ανεξάρτητος στη δουλειά; Έχεις αυτό το -απροσδόκητο- όφελος για την υγεία

11:06 27/1/2020 - Πηγή: iPop

Το κλίμα στη δουλειά είναι εξαιρετικά σημαντικό και πρέπει λίγο-πολύ να τα πηγαίνεις καλά με τους συναδέλφους σου… διαφορετικά πώς θα την παλέψεις ένα ολόκληρο 8ωρο;; Ωστόσο, εξίσου καλό είναι να είσαι πιο ανεξάρτητος στη δουλειά σου. 

Γιατί σύμφωνα με μια νέα έρευνα απ’ τη Γερμανία, αν είσαι πιο ανεξάρτητος στη δουλειά σου, αυτό έχει ένα σημαντικό όφελος για την υγεία σου.

Για πολλούς ανθρώπους το αφεντικό τους ή ο manager μπορεί να είναι πραγματικά… επώδυνοι. Στην κυριολεξία.

Οι ερευνητές στο Technische Universität Dresden κατέληξαν στο συμπέρασμα πως μια ποικιλία ψυχοκοινωνικών παραγόντων, όπως ο φόρτος εργασίας, το επίπεδο αυτονομίας και η κοινωνική υποστήριξη, μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη χρόνιου πόνου στην πλάτη.

Και όσο πιο ανεξάρτητος είσαι στη δουλειά σου, τόσο μειώνεται αυτός ο πόνος στην πλάτη!

unsplash/Christiann Koepke

Ένα εντυπωσιακό 23% του παγκόσμιου πληθυσμού αντιμετωπίζει χρόνιο πόνο στην πλάτη. Για τους υπαλλήλους γραφείου, ο πόνος της κάτω ράχης συνδέεται συχνά με ανθυγιεινές συνήθειες καθιστικής ζωής και λάθος στάση σώματος. Μετά, όμως, από αυτήν την έρευνα φαίνεται πως δεν έχει να κάνει μόνο με φυσικούς παράγοντες όταν πρόκειται για την ανάπτυξη χρόνιου πόνου στην πλάτη.

Φράσεις στη δουλειά που όλοι λέμε και απαγορεύεται!

Πώς πραγματοποιήθηκε η έρευνα;

Η ερευνητική ομάδα συγκέντρωσε περισσότερα από 19.000 δεδομένα από 18 προηγούμενες έρευνες που είχαν διερευνήσει πιθανές συνδέσεις μεταξύ ψυχοκοινωνικών παραγόντων και πόνου στην πλάτη. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν αποκάλυψαν ισχυρές ενδείξεις μιας τέτοιας συσχέτισης.

Τα άτομα με υψηλό φόρτο εργασίας υπέφεραν συχνότερα από χρόνιο πόνο χαμηλά στην πλάτη. Οι εργαζόμενοι που ήταν πιο ανεξάρτητοι στη δουλειά, υπέφεραν λιγότερο. Παράλληλα, η έρευνα έδειξε ότι ο πόνος στην πλάτη ήταν λιγότερος όταν οι άνθρωποι έλαβαν υποστήριξη από τους ανώτερους και τους συναδέλφους τους.

Unsplash/Annie Spratt

Ίσως ένας επανασχεδιασμός των συνθηκών εργασίας θα μπορούσε να μειώσει τον πόνο. Περισσότερα και πιο ευέλικτα διαλείμματα, περισσότερη αυτονομία και ανεξαρτησία… όλα αυτά μειώνουν τον φόρτο εργασίας, μας ανακουφίζουν ψυχικά αλλά και φυσικά!

Ελπίζουμε να έχεις βρει κι εσύ τον “work friend” σου γιατί είναι απαραίτητο:

Γιατί οι “work friends” είναι σημαντικοί μέσα κι έξω απ’ τη δουλειά

Photo: Pixabay

Το άρθρο Είσαι πιο ανεξάρτητος στη δουλειά; Έχεις αυτό το -απροσδόκητο- όφελος για την υγεία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα