Εκρηκτική η κατάσταση στην Τουρκία μετά από το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα

12:47 18/2/2016 - Πηγή: iPop

Εκρηκτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία, έπειτα από το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε σε Άγκυρα και Ντιγιάρμπακιρ με δεκάδες νεκρούς. Τις συριακές κουρδικές δυνάμεις της οργάνωσης ΥPG δείχνει ως υπεύθυνες των τρομοκρατικών χτυπημάτων ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Έκρυθμο είναι το σκηνικό που διαμορφώνεται στην Τουρκία έπειτα από τις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στη γείτονα χώρα. Ένα πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα έπληξε την καρδιά της Τουρκίας, την Άγκυρα, με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες να κάνουν

λόγο για 28 νεκρούς και 61 τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται άνδρες του τουρκικού στρατού αλλά και πολίτες.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου σε πρόσφατες δηλώσεις του καταδεικνύει ως υπεύθυνη για την εν λόγο αιματηρή επίθεση, την οργάνωση YPG, η οποία συνδέεται με το κουρδικό κόμμα του PKK και τις δυνάμεις τις κουρδικής πολιτικοφυλακής στα συροτουρκκικά σύνορα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ένας Σύρος υπήκοος, ο Salih Necar, φέρεται να είναι ο υπεύθυνος για την επίθεση. Τα δαχτυλικά αποτυπώματα του φερόμενου ως δράστη ταυτοποιήθηκαν, από τις τουρκικές αστυνομικές αρχές, ενώ ο Τούρκος Πρωθυπουργός σε πρόσφατες δηλώσεις του, δήλωσε ως ο φερόμενος ως δράστης, ήταν μέλος της φιλοκουρδικής οργάνωσης YPG, η οποία ελέγχεται από το το PKK.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανάληψη ευθύνης για την επίθεση που σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο της τουρκικής πρωτεύουσας, με τις δυνάμεις της οργάνωσης YPG, να αρνούνται την οποιαδήποτε ανάμειξη τους, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς και τις κατηγορίες του Αχμέτ Νταβούτογλου.

MORE: Syrian Kurds deny responsibility for Ankara blast, point to #ISIS https://t.co/6bzZ9beDfv pic.twitter.com/3XjtIilNxV

— RT (@RT_com) February 18, 2016

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ανακοίνωσε σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα, πως εννέα άτομα βρίσκονται υπό κράτηση, υπογραμμίζοντας πως οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις θα συνεχίσουν ντα βομβαρδίζουν κουρδικές θέσεις στα βόρεια σύνορα της χώρας με τη Συρία, ενώ υπογράμμισε πως αναμένει την στήριξη των συμμάχων της Τουρκίας, «χωρίς μισόλογα». Σύμφωνα με τον κ.Νταβούτογλου «έχει προσδιοριστεί με σαφήνεια, πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης εντός της Τουρκίας μαζί με το μεμονωμένο μέλος των YPG που έφθασε στη χώρα από τη Συρία».

Νέα τρομοκρατική επίθεση στη νοτιοανατολική Τουρκία

Λίγες μόλις ώρες από το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Τουρκίας, μια δεύτερη επίθεση εναντίον στρατιωτικού κομβόι, στο οποίο επέβαιναν Τούρκοι στρατιώτες, σημειώθηκε σε αυτοκινητόδρομο ο οποίος συνδέει το Ντιγιαρμπακίρ, με την περιοχή Λις στη νοτιοανατολική Τουρκία, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 7 νεκρούς.

DETAILS: 9 people detained so far after Ankara blastTurkish PM Davutoglu https://t.co/6bzZ9beDfv pic.twitter.com/uFcTLBg96K

— RT (@RT_com) February 18, 2016

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο, σημειώθηκε την ίδια στιγμή, που ο Τούρκος Πρωθυπουργός, προέβαινε σε δηλώσεις σχετικά με την επίθεση στην Άγκυρα.

MORE: Syrian Kurdish YPG is a terrorist organization – PM Davutoglu https://t.co/6bzZ9beDfv pic.twitter.com/pTz3iZznUi

— RT (@RT_com) February 18, 2016

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στην Ελλάδα, καταδικάζει τις αιματηρές επιθέσεις στην Τουρκία

Τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Τουρκία εξέφρασε εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας, πρέσβης Γεώργιος Γεννηματάς: «Εκ μέρους του ελληνικού λαού, δηλώνουμε την απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής ενέργειας στην Άγκυρα, καθώς επίσης και τα θερμά μας συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων και στον τουρκικό λαό».

O Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, το βράδυ της Τετάρτης, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια, ενώ του μετέφερε την συμπαράσταση του ελληνικού λαού και της Κυβέρνησης για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στην Άγκυρα.

To Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, μέσω Twitter καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στην Άγκυρα:

Πενθούμε μαζί με τους γείτονές μας για τα θύματα της έκρηξης στην Άγκυρα. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση.

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) February 17, 2016

Και το Ποτάμι, σε σχετική του ανακοίνωση καταδικάζει απερίφραστα τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην Άγκυρα, εκφράζοντας «τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των νεκρών και τη συμπάθειά του στους πολυάριθμους τραυματίες».

Το ΚΚΕ καταδικάζει επίσης την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα, εκφράζοντας ωστόσο σε σχετική του ανακοίνωση τους φόβους του για την αξιοποίηση της εν λόγω ενέργειας, από την τουρκική Κυβέρνηση, προκειμένου να κλιμακωθεί η ένταση στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας.

The post Εκρηκτική η κατάσταση στην Τουρκία μετά από το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα