Ενθαρρυντικά νέα: Οι χάρτες της Google μας βοηθούν στην εξοικονόμηση καυσίμου

17:41 19/8/2022 - Πηγή: iPop

Το τελευταίο διάστημα, με τις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου να έχουν φτάσει στα ύψη, παρατηρούμε ότι όλο και περισσότερος κόσμος προσπαθεί να βρει εναλλακτικές διαδρομές για να μπορέσει να φτάσει στον προορισμό του και να κάνει όσον το δυνατόν λιγότερη κατανάλωση καυσίμου. Την λύση σε δεκάδες κατόχους οχημάτων φαίνεται πως δίνει η Google καθώς η εφαρμογή Google Maps

προτείνει εναλλακτικές διαδρομές για να μπορέσει να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση χρημάτων. Έτσι, λοιπόν, στον πλοηγό έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε την οικονομικότερη διαδρομή.

Tips για να μην χρειάζεται κάθε μέρα το αυτοκίνητό σου καύσιμα

Οι Χάρτες Google εμφανίζουν διαδρομές εξοικονόμησης καυσίμου

Ο βιώσιμος τρόπος ζωής είναι σημαντικός για όλο και περισσότερους ανθρώπους, ακόμη και όταν πρόκειται για οδήγηση και αγορά αυτοκινήτου. Δεν είναι τυχαίο ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ανθούν το τελευταίο διάστημα και όλο και περισσότερες εταιρείες προσπαθούν να μπουν στο χώρο της ηλεκτροκίνησης. Το 37% όλων των ερωτηθέντων σε μια μελέτη αγοραστών νέων αυτοκινήτων δήλωσαν ότι σκέφτονταν να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό ή υβριδικό όχημα, σύμφωνα με την Google.

Λόγω των εκπομπών ρύπων στο περιβάλλον από την χρήση των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, η εφαρμογή Google Maps θα βοηθήσει, επίσης, στην εξοικονόμηση καυσίμου με μια νέα λειτουργία. Η συγκεκριμένη λειτουργία ξεκίνησε να εφαρμόζεται πριν αρκετό καιρό στις ΗΠΑ και στον Καναδά και τώρα έχει υιοθετηθεί και στην Ευρώπη, ξεκινώντας από τη Γερμανία. Ο σκοπός είναι να επεκταθεί σταδιακά και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Google, θα μας δείχνει στο μέλλον δίπλα στην ταχύτερη διαδρομή και τη διαδρομή εξοικονόμησης καυσίμου. Αυτό θα μας επιτρέπει να βλέπουμε με μια ματιά τη σχετική εξοικονόμηση καυσίμου και τη διαφορά στον εκτιμώμενο χρόνο άφιξης μεταξύ των δύο διαδρομών. Εκτός από το μήκος διαδρομής, η λειτουργία ενσωματώνει στον υπολογισμό κι άλλους παράγοντες, όπως η κλίση του δρόμου και η κυκλοφοριακή συμφόρηση, συμβάλλοντας στη βελτιστοποίηση της πιθανής κατανάλωσης καυσίμου.

Έτσι λοιπόν, θα έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε την οικονομικότερη διαδρομή με σήμανση ένα μικρό πράσινο φυλλαράκι, ώστε να μπορούμε να την ξεχωρίσουμε από τις υπόλοιπες προτάσεις (συντομότερη διαδρομή, γρηγορότερη διαδρομή, με διόδια ή χωρίς διόδια, κλπ.). Παράλληλα, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι θα πληροφορούμαστε ταυτόχρονα πόσα καύσιμα θα εξοικονομήσουμε σε σύγκριση με τις άλλες προτεινόμενες διαδρομές, αλλά και πόσο περισσότερο χρόνο θα χρειαστούμε. Έτσι θα εξετάζουμε, αν αξίζει τον κόπο η οικονομία που θα κάνουμε στο καύσιμο σε σχέση με τον επιπρόσθετο απαιτούμενο χρόνο.

Σου σπάει τα νεύρα το Google Maps όταν οδηγείς; Κάνε αυτές τις απλές αλλαγές στις ρυθμίσεις

PexelsΔυνατότητα προεπιλογής

Στην εφαρμογή Google Maps, υπάρχει η δυνατότητα της προεπιλογής. Πιο αναλυτικά, θα έχουμε την δυνατότητα να προεπιλέγουμε τη διαδρομή με τη μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου εντός της ρύθμισης και με αυτό τον τρόπο θα καθοδηγούμαστε πάντα στον προορισμό σας με τον πιο οικονομικό τρόπο.

Επίσης, είναι σημαντικό να προσθέσουμε ότι σε αυτό θα υπάρχει και η επιλογή να επιλέξουμε τον τύπο κινητήρα που έχει το αυτοκίνητο μας. Διατίθενται για επιλογή βενζίνη, πετρέλαιο, υβριδική ή ηλεκτρική κίνηση, επειδή η ποσοστιαία εξοικονόμηση και η προτεινόμενη διαδρομή μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον κινητήρα του οχήματος.

Η μεγάλη εξοικονόμηση για το περιβάλλον

Συνδυάζοντας τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης με πληροφορίες από το Εθνικό Εργαστήριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, εκτιμάται ότι μπορεί να εξοικονομηθούν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ετησίως παγκοσμίως με τις οικονομικές διαδρομές στους Χάρτες Google.

Παράλληλα, από την στιγμή που η Google εισήγαγε διαδρομές με οικονομία καυσίμου στην εφαρμογή με τους χάρτες, στις ΗΠΑ και τον Καναδά, κατάφερε να αποσυμφορηθεί το περιβάλλον από το καυσαέριο. Πιο συγκεκριμένα, η μείωση εκπομπής ρύπων που προήλθε από την εφαρμογή Google Maps μέσω της χρήσης της συγκεκριμένης λειτουργίας στις 2 χώρες, είναι ίση με την απόσυρση 100.000 αυτοκινήτων από τους δρόμους.

Τέλος, οι διαδρομές εξοικονόμησης καυσίμου ξεκίνησαν ήδη στη Γερμανία και είναι διαθέσιμες σε όλους τους χρήστες των Google Maps σε iOS και Android, ενώ αναμένεται η συγκεκριμένη λειτουργία να επεκταθεί και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης το επόμενο διάστημα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ενθαρρυντικά νέα: Οι χάρτες της Google μας βοηθούν στην εξοικονόμηση καυσίμου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα